Klaipėda didžiausių burlaivių parado laukia jau kitą vasarą

Klaipėda planuoja tapti kitų metų „The Tall Ships Regatta“ burlaivių regatos starto uostu. Tokio kvietimo uostamiestis sulaukė iš prestižinį renginį organizuojančios tarptautinės buriavimo mokymo organizacijos „Sail Training International“ (STI). Šiems planams dar turi pritarti Klaipėdos miesto savivaldybės taryba.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:27 AM

Miestas jau yra pasirašęs sutartį ir dėl 2017-ųjų regatos „The Tall Ships Races Baltic“ priėmimo. Didžiausių pasaulio burlaivių lenktynės Klaipėdos uoste finišuos Klaipėdai minint miesto 765-ąjį gimtadienį.

Kitų metų vasarą vyksianti „The Tall Ships Regatta“, kurioje dalyvauja apie 25–43 laivus, yra mažesnė. Planuojama, jog Klaipėdoje startuosianti regata aplankys ir kelis Švedijos uostus, o finišuos Lenkijos uoste Ščecine.

Preliminariai planuojama, kad „The Tall Ships Regatta“ vyks kitų metų gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje. Tad yra svarstoma, kad ją būtų galima suderinti su tradiciniais uostamiesčio kultūros renginiais - Europos jūros dienai skirtu Laivų paradu arba Klaipėdos pilies džiazo festivaliu.

Regatos priimančio uosto mokestis, derybų metu sumažintas 35 proc., miestui sudarytų apie 200 tūkst. litų. Be to, Klaipėda įsipareigotų organizuoti regatos kultūrinę programą.

Anot miesto mero Vytauto Grubliausko, įspūdingi jūriniai renginiai leidžia uostamiesčiui atskleisti savo kaip vasaros pramogų ir poilsio centro potencialą bei ugdyti tvirtas šios srities tradicijas.

„Kiekvienas STI kvietimas reiškia aukštą užsimezgusios partnerystės įvertinimą bei dar vieną puikią galimybę Klaipėdai ir visai Lietuvai. Aš šiai idėjai tariu tvirtą taip ir labai tikiuosi, kad jai pritars savivaldybės taryba“, – sakė miesto vadovas.

2017-aisiais „The Tall Ships Races Baltic“ šeimininkės pareigas Klaipėda dalysis su Halmstadu Švedijoje ir Kotka bei Turku Suomijoje.

Pirmąkart „The Tall Ships Races Baltic“ regatos laivyną Klaipėda priėmė 2009-aisias, Jūros šventės dienomis. Po dvejų metų uostamiestį aplankė kita tų pačių rengėjų regata – „The Culture 2011 Tall Ships Regatta“, skirta pagerbti Suomijos Turku miestą, tuometę Europos kultūros sostinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.