Ukrainos bankai apribojo pinigų gryninimą bankomatuose

Apie valiutos gryninimo per Ukrainos bankomatus apribojimus pranešė Austrijos grupės RBI ir Italijos „UniCredit“ padaliniai, didžiausias šalies bankas „Privatbank“ ir grupė kitų bankų.

Sprendimas riboti pinigų išgryninimą yra laikinas ir bus atšauktas, vos tik situacija susinormalizuos.<br>AP nuotr.
Sprendimas riboti pinigų išgryninimą yra laikinas ir bus atšauktas, vos tik situacija susinormalizuos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:28 AM

„UniCredit“ bankas iki vasario 24 dienos apribojo valiutos gryninimo operacijas bankomatuose, siekdamas suteikti galimybę visiems savo klientams išsiimti grynųjų. Grynųjų pinigų iš bankomatų šiuo laikotarpiu su viena banko kortele galima bus išsigryninti iki 1,5 tūkst. grivinų per parą.

„Pabrėžiame, kad tokios priemonės įvedamos siekiant vieno tikslo – kad visi mūsų banko klientai galėtų pasinaudoti bankomato paslaugomis“, – praneša bankas.

Bankas pabrėžia, kad toks sprendimas yra laikinas ir bus atšauktas, vos tik situacija susinormalizuos, informuoja „RIA Novosti“.

Nuo vasario 19 dienos valiutos išsigryninimo limitą iki 4 tūkst. grivinų per parą įvedė ir „Nadra“ bankas. Siekdamas užtikrinti klientų saugumą, limitą įvedė ir Ukrainos VTB, tačiau apribojimai bus taikomi tik mokėjimo kortelėms su magnetine juostele.

Ukrainos nacionalinio banko vadovas Igoris Sorkinas suskubo patikinti, kad šalies bankų sistema dirba įprastu režimu.

Austrijos milžinės RBI padalinys „Raiffeisen Bank Aval“ nustatė 2,5 tūkst. grivinų išsigryninimo limitą. „Privatbank“ bankomatuose nuo vasario 21 d. nustatomas 3 tūkst. grivinų per parą gryninimo limitas.

Riboja paskolų išdavimą

Rusijos banko „Sberbank“ padalinys Ukrainoje pristabdė paskolų išdavimą fiziniams ir juridiniams asmenims – naujiems klientams, pareiškė „Sberbank“ vadovas Germanas Grefas.

„Mes vykdome beveik visas operacijas, tik kiek pristabdėme aktyvias operacijas – laikinai neišduodame paskolų, visas kitas operacijas vykdome ir toliau vykdysime. Pristabdėme tik naujų klientų kreditavimą“, – informavo jis.

Išvakarėse buvo skelbta, kad neramumai Ukrainos sostinės centre privertė grupę bankų pristabdyti kai kurių Kijevo skyrių darbą. „Sberbank“ uždarė tris skyrius, įsikūrusius šalia konflikto zonos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.