Klaipėdos verslininkai kviečia: atjokite – pavaišinsime pietumis

Klaipėdos verslininkai siūlo pradėti

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2014, 9:10 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:20 PM

Tai – ne pokštas, o reakcija į nesprendžiamą mokamo automobilių statymo problemą ir artėjantį Pilies tilto uždarymą.

Nemokami pietūs atvykusiesiems su arkliais“, – tokia antraštė puikuojasi įstaigos reklaminiame plakate. Pasiūlymas galioja iki kovo 7 d. viename barų pirmiesiems 20 vadeliotojų ir jojikų.

Šios idėjos sumanytojas, įmonių grupės „Nešė Group“ valdybos pirmininkas Kazys Paulikas „Lietuvos žinioms“ sakė, kad taip per ironijos prizmę siekiama dar kartą atkreipti dėmesį į vis tuštėjančio ir merdinčio Klaipėdos senamiesčio problemą.

Vienas skaudžiausiai verslininkams smogusių sprendimų - automobilių stovėjimo uostamiesčio centrinėje dalyje apmokestinimas.

„Valanda kainuoja tris litus. Kiek man teko domėtis, visame pasaulyje yra skatinamos vietos bendruomenės, verslininkai, o Klaipėdoje tuos tris litus turi mokėti ir senamiestyje dirbantys asmenys, ir užsienio turistai. Lengvatos galioja tik senamiesčio gyventojams, bet ne jame darbo vietas kuriantiems ir jas turintiems asmenims ar atvykstantiems papietauti žmonėms“, – kalbėjo K.Paulikas.

Anot Klaipėdos vicemero Artūro Šulco, uostamiesčio senamiestyje tėra 400 automobilių stovėjimo vietų, todėl neįmanoma sutalpinti visų.

„Tegul žmonės vaikšto pėstute kavos atsigerti ar papietauti, arkliais tegul galų gale atvyksta. Pačiame senamiestyje yra vadinamosios mėlynosios zonos stovėjimo aikštelės, kur keturios valandos kainuoja vos du litus. Jos ir skirtos tiems, kurie senamiestyje dirba. Tačiau patirtis rodo, kad senamiestyje mašinas nori statytis net ne klaipėdiečiai, o rajonų gyventojai, nes miestiečiai į darbovietes vyksta viešuoju transportu“, – „Lietuvos žinioms“ aiškino vicemeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.