Kilimų valytojai klientų laukia pasiraitoję rankoves

Pavasarį pradeda kuoptis ir gyventojai, ir įmonės. Kilimų priežiūros paslaugas teikiančios įmonės sako darbo nestokojančios visus metus, bet pavasarį klientų – gerokai daugiau.

Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Mar 15, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:53 AM

Nors esą vis daugiau žmonių atsisako kilimų ir grindis dengia praktiškesniu dangalu, valytojai darbo nestokoja. O ir ankstyvas pavasaris paskatino žmones anksčiau pradėti tvarkytis.

„Mus visą laiką kviečia, kai yra kažkokia problema – jeigu šuniukas prisiusiojo ar vaikas, ar kažkokios dėmės yra. Žmonės iš pradžių bando patys išvalyti, bet kai jau nebepavyksta, kai dar daugiau pridirba, išterlioja kokiais valikliais, kviečia mus“, – sakė bendrovės „Vakarų švaros centro“ darbų vadovas Aleksejus Sevostjanichinas.

Specialistai teigė, kad valant kilimą cheminiu būdu apie 80 procentų dėmių pavyksta panaikinti. Tačiau jei žmogus prieš tai bando pats, neretai ir profesionalai būna bejėgiai. Gera šeimininkė kilimą į valyklą esą turėtų atnešti kartą per metus. Valymo kainos priklauso nuo kilimo sudėties ir dydžio. Antai Klaipėdoje tokia paslauga vidutiniškai kainuoja nuo 50 iki 70 litų.

Atšilus profesionalus suskumba kviesti ir įmonės. Paprastai kilimų valymas, kartą ar du per metus, numatomas pasirašant paslaugos teikimo sutartį.

„Bumas paprastai būna gegužės mėnesį. Gegužė ir rugsėjis, kai išvažiuoja poilsiautojai. Tai du mėnesiai, kai darbo krūvis tikrai nemažas“, – teigė bendrovės „Linartika“ direktorius Linijus Gedminas.

Kai kurios valymo įmonės sako jau dabar dirbančios nuo ryto iki vakaro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.