Kreditorių trejetas sutarė su Graikija dėl paramos paketo

Pagrindiniai Graikijos kreditoriai – Tarptautinis valiutos fondas (TVF), Europos Komisija (EK) ir Europos centinis bankas (ECB) – susitarė su šalimi dėl tolesnių finansų pagalbos žingsnių, Atėnai lauks naujų lėšų. Apie tai praneša „EUbusiness“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 20, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

Kreditorių trejetas nurodo, kad Graikijos vyriausybė ketina ir toliau stiprinti bankų sektorių – silpnas šalies finansų padalinys naujų fondų skyrimą Graikijai buvo sustabdęs daugiau nei penkis mėnesius. Naujausios derybos dėl Graikijos paramos programos prasidėjo rugsėjį, tačiau vyriausybė nesutiko su reikalavimais įvesti naujas griežto taupymo priemones kaip tik tada, kai šalis traukiasi iš gilios šešerius metus trukusios recesijos, todėl paramos skyrimas buvo atidėtas iki kovo.

„Misijos ir pareigūnai sutinka, kad ekonomika stabilizuojasi ir jau pasiruošusi augimui, – nurodoma oficialiame kreditorių pranešime. – Valdžia imasi struktūrinių reformų ir taip kelia augimo potencialą bei didina Graikijos ūkio lankstumą“.

Vyriausybė nusiteikusi ir toliau taikyti visas įmanomas priemones, kurios užtikrintų bankų sektoriaus patvarumą ir pakankamas kapitalo atsargas, nes tarptautiniai kreditoriai pabrėžia, kad finansų institucijoms vis dar gali kilti iššūkių dėl kapitalo kaupimo. Ypač pavojingos vadinamosios „blogosios“ arba negražintos bankams skolos, todėl šią problemą būtina spręsti pirmiausiai, nurodoma pranešime. „Sparti bankų rekapitalizacija gali pagerinti situaciją finansinių institucijų buhalterijoje“, – tikina pareigūnai.

Sprendimą dar turi „per kelias ateinančias savaites“ peržiūrėti euro grupė ir TVF valdyba. Jei šis bus patvirtintas, Atėnai galės imtis tolesnių reformų ir gaus 8,5 mlrd. eurų finansų pagalbos paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.