Lenkai Lietuvoje perka elektroninės įrangos perdirbimo įmonę

Varšuvos biržoje kotiruojamai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 5:53 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:45 PM

„Perimdami „EMP Recycling“, pereiname į mums visiškai naują ir greitai augančią veiklos sritį - katalizatorių perdirbimą, kartu įgyvendiname vieną iš savo tikslų. Viešas akcijų pasiūlymas numatė pirmojo etapo investicijas į metalų išgavimą iš katalizatorių, tuo tarpu „EMP Recycling“ turima linija leidžia žengti kelis žingsnius į priekį be rizikos, susijusios su naujomis investicijomis“, - portalui wnp.pl sakė vienas „Elemental Holding“ vadovų.

Jo teigimu, „Elemental Holding“ nuolat žvalgosi įsigijimų už Lenkijos ribų ir siekia nusipirkti lyderes savo srityje, turinčias unikalias technologijas arba personalą.

„Toks požiūris į naujas investicijas, mūsų nuomone, suteikia didelių šansų ateityje viršyti rinkos augimą“, - sakė J.Michalikas. Jo teigimu, „EMP Recycling“ įsigijimas būtų tarptautinės grupės kūrimo pradžia.

„EMP Recycling“ dėl savo padėties rinkoje, ilgametės patirties ir stabilios finansinės situacijos leidžia optimistiškai vertinti mūsų planą siekti tokios pačios padėties Latvijos ir Estijos rinkose“, - sakė Lenkijos įmonės viceprezidentas.

Lenkijos perdirbimo ir antrinių žaliavų tvarkymo bendrovė „Elemental Holding“ ketina įsigyti 51 proc. fizinių asmenų valdomos didžiausios Baltijos šalyse elektroninių atliekų perdirbimo įmonės „EMP Recycling“ akcijų paketą. Sandorio vertė neskelbiama.

„Elemental Holding“susitarimą dėl akcijų pirkimo-pardavimo su Lietuvos įmonės akcininkais Almontu Kybartu, Jorika Kybartiene, Rimantu Lėka ir Linu Katinu pasirašė kovo 26 dieną. Numatoma, kad sandoris turi būti baigtas iki gegužės 26 dienos.

Jeigu bus įvykdytos sąlygos ir sandoris įvyks, jį „Elemental Holding“ finansuos iš obligacijų emisijos gautomis lėšomis.

Atėjimą į „EMP Recycling“ Lenkijos bendrovė laiko ilgalaike investicija.

Lietuvos bendrovė pernai planavo pasiekti 66,99 mln. litų apyvartą (11 proc. didesnę nei 2012 metais), 5 mln. litų pelno prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (11,9 proc. daugiau) ir uždirbti 1,64 mln. litų ikimokestinio pelno (56,3 proc. daugiau). „EMP Recycling“ kol kas neskelbė 2013 metų veiklos rezultatų.

2012 metais „EMP Recycling“ pajamos sumažėjo 4,4 proc. iki 60,349 mln. litų, grynasis pelnas išaugo 1,9 karto iki 775,6 tūkst. litų, pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizaciją (EBITDA) padidėjo 6,5 proc. iki 4,76 mln. litų.

„EMP Recycling“ priklauso 10 proc. „Electrocycling Services“ akcijų, 50 proc. „EMP Recycling Kazachstan“ akcijų ir 100 proc. bendrovės „Rotata“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?