Orlaiviai į Turkijos kurortus kils ir iš Šiaulių

Rudens atostogas Turkijoje planuojančioms šeimoms nereiktų skubėti. Netrukus bus paskelbta apie skrydžius į šios šalies kurortus iš Šiaulių oro uosto.

Šiaulių oro uosto direktorius R.Mikšys pripažino - vasara bus karšta: „Būtina tvarkyti infrastruktūrą“.<br>G.Šiupario nuotr.
Šiaulių oro uosto direktorius R.Mikšys pripažino - vasara bus karšta: „Būtina tvarkyti infrastruktūrą“.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 7, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:06 PM

Šiaulių oro uostas sutarė su oro linijomis, kelionių operatoriais ir Turkijos atstovais dėl aštuonių skrydžių į Alanijos kurortą. Turkai savo ruožtu ketina atidaryti naują maršrutą Šiauliai-Dalamanas.

Šiaulių oro uosto direktorius Romas Mikšys dar neįvardijo, kokia bendrovė skraidins poilsiautojus – to neleidžia sutartis: „Jie patys netrukus save pristatys, todėl neužbėgsiu už akių“.

Oro uosto direktorius pažymėjo, kad labiausiai domino galimybė skraidinti turistus į Turkiją ne per sezono įkarštį, o vadinamuoju aksominiu laikotarpiu – anksti pavasarį ir ankstyvą rudenį. Derybos buvo ilgos, todėl pavasarinių skrydžių nebus.

„Lietuvos įmonė keleivius orlaiviu „Boeing 737” skraidins rugsėjo – spalio mėnesiais. Yra suplanuoti aštuoni reisai. Jei viskas pasiteisins, vėliau bus galima žengti dar į priekį – planuoti ir reguliarius skrydžius“, - sakė R.Mikšys.

Turkų bendrovė savo ruožtu apsisprendė vilioti turistus į šiauriau esančią Dalamano kurortinę zoną, kuri lietuviams mažiau pažįstama. Jie suplanavo šį rudenį surengti šešis skrydžius.

„Šis projektas yra viso Šiaurės Lietuvos regiono, tikimės dėmesio ir iš Latvijos. Prašysime, kad padėtų savivaldybių merai, - apie planus pasakojo oro uosto vadovas. - Partneriai mus pasirinko dėl geografinės padėties – esame šalies centre, lengviau pasiekiami iš atokesnių rajonų“.

Turkai po kelių savaičių Šiauliuose rengs savo šalies, kurortų pristatymą. Jame bilietai bus išparduodami ypač palankia kaina. Šiaulių oro uostui, kuris iki šiol orientavosi į krovininius skrydžius, nusimato labai karšta vasara. Mat didesniam keleivių srautui nėra pritaikyta infrastruktūra.

Būtina įrengti aikšteles automobiliams, įsigyti daugiau keleivių saugumą užtikrinančių priemonių.

„Infrastruktūra – didžiausias mūsų galvos skausmas. Į oro uostą net nevažiuoja maršrutiniai autobusai, - pripažino ir R.Mikšys. - Reikės investuoti bent pusę milijono litų“.

Šiaulių miesto savivadybei pavaldi įmonė Šiaulių oro uostas įkurta prieš dešimtmetį. Pernai jos apyvarta viršijo 10 mln., o pelnas – 0,2 mln. litų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.