Keltai tarp Lietuvos ir Vokietijos plaukios dažniau

Atsižvelgdama į klientų poreikius bendrovė „DFDS Seaways“ pergrupavo laivus ir netrukus atidarys naują keltų liniją. Tad keltai tarp tarp Lietuvos ir Vokietijos plaukios dažniau. Laivų pergrupavimas leis padidinti ir linijos Švedija-Lietuva pajėgumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

May 8, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:14 AM

Šiuo metu bendrovė siūlo 6 savaitinius reisus moderniais keleivių ir krovinių gabenimo keltais, kuriėe driekiasi tarp Baltijos šalių uostų – Klaipėdos ir Kylio Vokietijoje. Ši įmonė nusprendė atidaryti ir naują, papildomą maršrutą tarp Klaipėdos bei Travemundės uosto Vokietijoje.

„Vienas mūsų klientų poreikių - išplėsti intermodalinių pervežimų galimybes tarp Lietuvos ir Vokietijos besidriekiančiame transporto koridoriuje. O Travemundė būtent tai ir siūlo – tiesioginį susisiekimą ir kelis išvykimus per dieną į Duisburgą bei kitus centrinės Vokietijos pramonės miestus, taip pat kasdienius išvykimus į pietryčių Europą - Šiaurės Italiją.

Tikimės klientams pasiūlyti tris savaitinius reisus iš kiekvieno uosto, kurie puikiai papildys mūsų keltų, kursuojančių tarp Klaipėdos ir Kylio paslaugas. Tad keltai vietoj šešių kartų per savaitę tarp Klaipėdos ir Vokietijos kursuos devynis kartus”, – sakė "DFDS Seaways" Baltijos maršrutų tinklo vadovas ir įmonės viceprezidentas Andersas Refsgaardas.

Maršrutu Klaipėda-Travemundė kursuos ro-ro keltas „Botnia Seaways“, puikiai tinkantis ir nelydimiems kroviniams gabenti – priekaboms, puspriekabėms ir kitiems.

„Botnia Seaways“ šiuo metu kursuoja tarp Vokietijos ir Rusijos, kur gabenimo apimtys yra per mažos dviem laivams.

Maršrutas pradės veikti birželio 6 dieną. Daugiau informacijos apie maršruto paslaugas, išvykimo datas ir bilietus bus pranešta netrukus.

Laivų perskirstymas padarys patrauklesnį ir Karlshamno - Klaipėdos maršrutą.

„Mes taip pat stebime augantį poreikį didesniems keleivių ir krovinių pervežimo pajėgumams mūsų maršrute tarp Klaipėdos ir Švedijos uosto Karlshamno“, - sakė A.Refsgaardas.

Siekdama patenkinti šį poreikį, keltą „Optima Seaways“, kursuojantį tarp Karlshamno ir Klaipėdos, bendrovė pakeis didesniu keltu „Athena Seaways“. Pastarasis šiuo metu plaukioja tarp Kylio ir Klaipėdos.

Anot A.Refsgaardo, šis pokytis reiškia, kad maršrutu Karlshamnas-Klaipėda keliaujantiems keleiviams ir krovinių vežėjams bus pasiūlyti moderniausi laivai ir didžiausi gabenimo pajėgumai. Keltai bus pergrupuoti 2014 m. vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.