Šiaulių oro uostas atgims: rudenį laukia skrydžiai į Turkiją

Rudenį į Turkiją besiruošiantiems skristi Šiaurės Lietuvos ir Latvijos gyventojams atsivėrė galimybė kelionės išlaidas sumažinti ne vienu šimtu litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 14, 2014, 3:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:09 PM

Poilsines keliones į daugiau nei 10 kurortų Kipre, Graikijoje, Bulgarijoje, Turkijoje, Egipte ir Tunise siūlantis kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ pranešė apie naują kelionių kryptį – į Antalijos kurortus Turkijoje bus skrendama iš Šiaulių oro uosto.

Pirmas skrydis iš Šiaulių oro uosto į Antaliją įvyks rugsėjo 4 dieną. Šiemet planuojama surengti mažiausiai keturis tokius skrydžius.

Iki šiol turistus į užsienio kurortus kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ skraidino iš tarptautinio Vilniaus oro uosto.

Tiki projekto sėkme

„Džiugu, kad Šiaulių miesto savivaldybė patvirtino bendradarbiavimą su mūsų įmone ir mes galėsime vykdyti skrydžius iš Šiaulių oro uosto į saulėtąją Antaliją.

Ši kryptis pasirinkta neatsitiktinai. Antalijoje labai daug gerų viešbučių, kur kainos ir kokybės yra išties geras.

Suprantame, kad projektas rizikingas, bet manome, kad šiemet ta kryptis bus populiari, o kitąmet galėsime pasiūlyti dar daugiau krypčių“, - per trečiadienį Šiaulių oro uoste surengtą spaudos konferenciją sakė „Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša.

Šiaulių oro uostas, pasak T.Kiršos, juos domino jau seniai.

„Vakarų Lietuvoje nebuvo strateginio oro uosto, kuris būtų patogus ir klaipėdiečiams ir šiauliečiams, ir panevėžiečiams, ir Latvijos gyventojams.

Galima skraidyti iš Rygos, bet kainos ten ženkliai didesnės“, - sakė kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas.

Pigiausi bilietai – koncerto klausytojams

Kokios bus poilsinių kelionių iš Šiaulių oro uosto į Turkiją kainos, kol kas neskelbiama.

Jas bus galima sužinoti per gegužės 29 dieną Šiaulių arenoje įvyksiantį Gyčio Paškevičiaus koncertą.

Į renginį „Mano atostogos su Gyčiu Paškevičiumi“ atėję žmonės galės ne tik paklausyti atlikėjo dainų, bet ir susipažinti su Antalijos kurortu bei užsisakyti poilsinę kelionę iš Šiaulių į Antaliją.

Per šį renginį kelionių organizatoriaus „Go planet travel“ siūlomas keliones iš Šiaulių į Antaliją bus galima užsisakyti kelionę už mažesnę kainą.

Palengvins kelionę į šiltus kraštus

„Šiaulių oro uostui šis projektas yra didžiulis įvykis. Mes tapome kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ partneriu. Šiandien kalbame apie skrydžius į Turkiją. Bet gali atsirasti ir kitos poilsinių kelionių kryptys.

Užsakomieji poilsiniai skrydžiai yra vienas Šiaulių oro vystymo etapų. Mes tapome transporto mazgu, kuris kelionę į šiltus kraštus palengvins ne tik Šiaurės Lietuvos, bet ir Latvijos gyventojams“, - džiaugsmo neslėpė Šiaulių oro uosto direktorius Romas Mikšys.

Rimtos derybos dėl užsakomųjų skrydžių su kelionių organizatoriais, pasak R.Mikšio, prasidėjo, kai buvo paruoštas oro uosto keleivių terminalas. Nors jo pralaidumas nėra didelis, tačiau užsakomiesiems skrydžiams to pakanka.

Šiaulių oro uosto direktoriaus teigimu, poilsinėms kelionėms Šiaulių oro uostą pasirinkę Šiaurės Lietuvos bei Latvijos gyventojai kelis šimtus litų sutaupys jau vien dėl to, kad kelionė iki Šiaulių oro uosto ir atgal jiems bus kur kas trumpesnė nei kelionė iki Vilniaus oro uosto.

Teks atlikti „namų darbus“

Prieš prasidedant poilsiniams skrydžiams Šiaulių oro uoste dar turi būti atlikta nemažai darbų.

„Mums dar teks pagerinti oro uosto: turi būti įrengta automobilių saugojimo aikštelė, bus sprendžiama dėl maršrutinio autobuso į oro uostą bei taksi. Keleivių terminale dar reikės pagerinti vėdinimą. Teks įrengti ir vietą rūkaliams“, - likusius darbus išvardino R.Mikšys.

Artimiausiu metus Šiaulių oro uostui bus skirta 350 tūkstančių litų.

Neseniai į posėdį susirinkę Šiaulių miesto tarybos nariai balsų dauguma pritarė, kad 100 tūkstančių litų iš Privatizavimo fondo lėšų būtų skirta oro uosto infrastruktūros plėtrai, o 250 tūkstančiai litų (per dvejus metus) - paslaugoms viešinti.

Pusė viešinimui skirtų lėšų oro uostui tektų iš Savivaldybės įmonių mokamų dividendų, kita pusė – iš kitų metų biudžeto.

Apyvarta viršijo 10 milijonų litų

Šiaulių miesto savivadybei pavaldi įmonė Šiaulių oro uostas įkurta prieš dešimtmetį.

Šiaulių oro uostas oreivių dėmesį patraukia ne tik 3500 metrų ilgio bei 45 metrų pločio kokybišku pakilimo taku.

Šiaulių oro uoste veikia visos tarnybos, kurių reikia krovinių bei keleivių aptarnavimui – pasienio kontrolės punktas, muitinės postas, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, fitosanitarinio patikrinimo postas, taip pat valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Šiaulių oro uosto paslaugomis naudojasi tokios gerai žinomos oro bendrovės, kaip „North American Airlines“, „Volga-Dnepr Airlines“, „ULS Airlines Cargo“, „Kalitta Air“, „El-Al Cargo“, „MNG Airlines“, „Cavok Air“, „Ukraine Air Alliance“, „C.A.L. Cargo Airlines“.

Pernai Šiaulių oro uosto apyvarta viršijo 10 mln., o pelnas – 0,2 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.