Konkurencingumo reitinge Lietuva - 34-oji

Tarptautinio vadybos vystymo instituto (International Institute for Management Development – IMD) atliktas pasaulio valstybių konkurencingumo tyrimas rodo, kad 2014 metais Lietuva 60 valstybių reitinge užėmė 34-ąją vietą. Estija šiame reitinge užima 30-ąją, Kazachstanas – 32-ąją, Latvija – 35-ąją, Ukraina – 49-ąją vietas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 22, 2014, 10:12 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:01 PM

Reitinge, kaip ir pernai, pirmauja Jungtinės Valstijos, toliau – Šveicarija, Singapūras, Honkongas, Švedija, Vokietija, Kanada, JAE, Danija ir Norvegija.

Kaip teigia IMD, „JAV sėkmę nulėmė ekonomikos stabilumas, pagerėję nedarbo rodikliai ir dominavimas technologijų ir infrastruktūros sferoje“.

Reitingas sudaromas pagal 333 kriterijus, suskirstytus į keturias grupes: ekonominiai rodikliai, vyriausybės efektyvumas, verslo efektyvumas ir infrastruktūros būklė. JAV užėmė pirmą vietą trijose iš keturių grupių, tačiau vyriausybės efektyvumo kategorijoje liko tik 25-oje vietoje.

„Konkurencingumo rodikliai 2014 metais atspindi tolesnį JAV atsigavimą, dalinį pagyvėjimą Europoje ir sunkumus, kuriuos patiria kai kurios didžiųjų besivystančių rinkų, – tyrimo rezultatus komentavo IMD profesorius Arturas Brisas (Aerturo Bris). – Europai laipsniškai atsigaunant po krizės, gerėja pozicijos kai kurių šalių, labiausiai nukentėjusių nuo krizės: Airijos (15 vieta), Ispanijos (39) ir Portugalijos (43). Tačiau kalbėti apie bendrą Europos tendenciją kol kas anksti. Tokios valstybės kaip Italija (46) ir Graikija (57) prarado pozicijas, palyginti su praėjusių metų tyrimu. Nėra nė vieno recepto, padedančio šaliai pakilti konkurencingumo reitinge, nes labai daug ką nulemia vietos aplinkybės ir sąlygos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.