Uzbekai įjunko į lietuviškus sūrius ir ledus

„Agrominitech EXPO-2014“ – tai kasmetinė tarptautinė paroda, kurioje pristatoma naujausia žemės ūkio technika. Paroda rengiama jau devynerius metus, per visą tą laiką joje dalyvavo daugiau kaip keli šimtai įmonių iš 35 pasaulio šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt inf.

Jun 2, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:55 AM

„Agrominitech EXPO-2014“ – tai kasmetinė tarptautinė paroda, kurioje pristatoma naujausia žemės ūkio technika. Paroda rengiama jau devynerius metus, per visą tą laiką joje dalyvavo daugiau kaip keli šimtai įmonių iš 35 pasaulio šalių.

"Būta nuolat ieškoti naujų prekybos kontaktų, o jau esančius - sutvirtinti. Be viso to neįmanoma įsivaizduoti eksporto rinkų plėtros.

Ši tarptautinė paroda – tai puiki galimybė susipažinti su naujovėmis, be to, ji plačiai atveria kelius į Uzbekistano rinką“, – sakė lietuvių delegacijos vadovas, žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas.

Paradoje mūsų šalies atstovai ketina susipažinti su naujausiomis žemės ūkio srities technologijomis bei galimybėmis jas pritaikyti Lietuvoje.

R.Šatkauskas dalyvaus ir tarptautinėje konferencijoje „Svarbiausi rezervai vykdant maisto programą Uzbekistane“, kur kartu su kitais dalyviais aptars bendradarbiavimo su tarptautinėmis finansinėmis institucijomis galimybes, įgyvendinant projektus, skirtus pritraukti modernias žemės ūkio technologijas, didinant vaisių pasėlių ir vynuogynų derlingumą ir produktyvumą, gerinant infrastruktūrą ir logistiką.

Konferencijoje dalyvaus tarptautinių organizacijų bei fondų atstovai, diplomatai ir kiti valstybinių institucijų pareigūnai.

Konferencijos tikslas – pristatyti pažangių technologijų diegimo ūkiuose galimybes, kurios padidins daržovių atsparumą ligoms bei pagerins jų skonį ir kitas savybes. Taip pat bus aptariami šiuolaikinės maisto pramonės mastai ir pasaulinių rinkų poreikių patenkinimas.

Viceministro vadovaujama delegacija ketina apsilankyti Uzbekistano dideliuose ir smulkiuose ūkiuose, maisto perdirbimo įmonėse Samarkando ir Taškento srityse.

Lietuva į Uzbekistaną eksportuoja pieno produktus (varškę, sūrį, ledus) ir žuvį. 2013 metais visas žemės ūkio ir maisto produktų eksportas iš Lietuvos siekė 4696,8 mln. eurų. Žemės ūkio ir maisto produktai sudarė 19,1 proc. nuo viso Lietuvos prekių eksporto.

2014 m. sausio–kovo mėn. daugiausia iš lietuviškos kilmės produktų eksportuota miltų, granulių ir rupinių iš žuvų, sūrių ir varškės, sviesto, grietininių ir kitų valgomųjų ledų. Šie produktai sudarė 96 proc. eksportuotų lietuviškos kilmės produktų vertės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.