Skrybėlaitės liudija, kad ekonomika jau atsistojo ant kojų

Vieni skaičiuoja bendrąjį vidaus produktą, kiti – „BigMac“ indeksą, o britai savo ekonomikos padėtį gali įvertinti pagal damų galvos apdangalus, kuriuos jos dėvi tradicinių Askoto žirgų lenktynių metu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-17 17:03, atnaujinta 2018-02-12 18:32

Antradienį prasidėjusios šįmetės žirgų lenktynės liudija, kad Didžiosios Britanijos ūkis jau visiškai atsigavo nuo krizės. Atrodytų, kas čia nuostabaus, juk ir taip prognozuojama, kad valstybės BVP 2014-aisiais augs iki 3 proc.

Vis dėlto svarbiausias atsigavimo įrodymas – moterų skrybėlės. Per dešimtmečius spėta įsitikinti, kad pakilimo laikotarpiu jų gamintojai gauna gausybę užsakymų, o galvos apdangalai būna itin ekstravagantiški. Sunkmečiu – priešingai.

Šįmet skrybėlių gamintojams teko kaip reikiant paplušėti. Antai skrybėlius Nigelas Raymentas pripažino pastarosiomis dienomis akyse regėjęs tik jas, kurių pagamino apie tūkstantį.

Pasak gamintojo, Askoto lenktynės šįmet jam atneš apie 40 proc. daugiau pajamų nei pernykštės. Puikiausias įrodymas, kad ekonomika kyla. Juolab kad tokie galvos apdangalai nėra itin pigūs – vienos N.Raymento pagamintos skrybėlės kaina svyruoja nuo 100 iki 400 svarų (400-1600 litų).

Gerokai brangesnes gamina skrybėlė Rosie Olivia: jos ateljė kainos svyruoja nuo 220 iki 800 svarų. Tačiau ir ji užsakymų gausa patenkinta. „Paklausa didžiulė, kur kas didesnė nei pastaraisiais metais“, – Vokietijos leidinius „Die Welt“ sakė gamintoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.