Anykščių SPA iš užsienio sugrąžino dešimt lietuvių

Šį mėnesį Portugalijoje vyko Europos kelionių agentūrų ir kelionių operatorių asociacijos (ECTAA) metinė asamblėja. Jos metu į asociaciją priimta organizacija iš Lietuvos – Nacionalinė turizmo verslo asociacija (NTVA). Ten aptariant turizmo aktualijas lietuviai galėjo pasidžiaugti, kad ši ūkio šaka prisideda ir prie emigracijos problemų sprendimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:36 PM

ECTAA vienija 33 kelionių agentūrų ir operatorių asociacijas iš 31 Europos valstybės. Šios asociacijos atstovauja daugiau kaip 80000 turizmo sektoriaus įmonių ir daugiau kaip pusei milijono turizmo sektoriaus darbuotojų. Siekdama turizmo sektoriaus vystymui palankios aplinkos ECTAA aktyviai bendradarbiauja su Europos Sąjungos institucijomis.

Organizacijos metinėje asamblėjoje aptarti Europos turizmo rinką reglamentuojantys teisės aktai ir jų įgyvendinimas ES valstybėse narėse, įvairios turizmo sektoriaus aktualijos. Pasak renginyje Nacionalinei turizmo verslo asociacijai atstovavusios organizacijos prezidentės Žydrės Gavelienės, didelė dalis problemų, su kuriomis susiduria kelionių organizatoriai Europoje, panašios.

„Daug diskutavome apie vizų išdavimo atvykstantiems į ES turizmo tikslais problematiką, tinkamą turizmo paslaugų teisinį reglamentavimą, partnerystę tarp privataus ir viešojo sektoriaus, ilgalaikės turizmo vystymo strategijos svarbą. Vieningai sutariama, kad investicijos į turizmą ne tik populiarina šalį ir gerina jos įvaizdį, bet ir kuria daugybę darbo vietų įvairiose su turizmu susijusiose veiklos srityse“,- pasakoja Ž.Gavelienė.

NTVA prezidentė viliasi, kad glaudesnė turizmo sektoriaus ir atitinkamų šalies valdžios institucijų – visų pirma, Ūkio ministerijos – partnerystė gali tapti akstinu ne tik Lietuvos ūkio augimui, bet ir nedarbo lygio mažėjimui bei laimės svetur ieškoti išvykusių tautiečių sugrįžimui.

„Anykščiuose šį pavasarį veiklą pradėjęs SPA centras yra puikus pavyzdys, kaip patrauklios darbo vietos Lietuvoje gali prikviesti išvykusius sugrįžti į gimtinę. Čia įdarbinta beveik dešimt buvusių emigrantų“, - teigia turizmo ekspertė.

Beje, Europa yra populiariausias turistų kelionės tikslas pasaulyje. Skaičiuojama, kad iš kitų kontinentų atvykę turistai čia išleido per keturis šimtus milijardų eurų, o 2020-aisiais šis skaičius sieks jau penkis šimtus milijardų eurų. Iš viso Europos turizmo sektoriuje dirba daugiau kaip dvidešimt milijonų žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.