Lietuvos paštininkai užmezgė ryšius su kinais

Valstybės valdoma akcinė bendrovė Lietuvos paštas ketvirtadienį pasirašė partnerystės sutartį su viena didžiausių kurjerių paslaugas teikiančių bendrovių Kinijoje „S.F. Express“. Pagal šią sutartį įmonės bendradarbiaus pristatydamos siuntas iš Kinijos į Europos šalis – ES valstybes, taip pat Rusiją ir Baltarusiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-19 12:26, atnaujinta 2018-02-12 16:59

„Lietuvos pašto partnerystė su Kinijoje veikiančiomis kurjerių ir siuntų bendrovėmis yra svarbus žingsnis visapusiškai išnaudojant mūsų šalies potencialą – juk dėl patogios geografinės padėties ir gerai išvystytos transporto infrastruktūros, esame itin patraukli tarptautinės korespondencijos tranzito valstybė. Neabejoju, kad šis bendradarbiavimas padės Lietuvai tapti vienos didžiausių pasaulio rinkų, Kinijos, vartais į Europą“, ‒ teigė susisiekimo viceministras ir Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Arijandas Šliupas.

Pasak jo, Kinijos elektroninės prekybos rinka yra didžiausia Azijoje ir viena didžiausių pasaulyje. Spartus rinkos augimas, o tuo pačiu ‒ augančios pervežamų siuntų apimtys, skatina Kinijos bendroves ieškoti būdų saugiai ir greitai pristatyti siuntas į viso pasaulio, taip pat Europos šalis. „Užsienio partneriai ypač vertina Lietuvos pašto teikiamų paslaugų kokybę bei lankstumą, gebėjimą pateikti unikalių sprendimų greitam ir saugiam siuntų pristatymui. Stiprindami pozicijas vienoje didžiausių pasaulio rinkų, atveriame naujų galimybių tolesnei Lietuvos pašto plėtrai ir apyvartos augimui“, ‒ pažymi Lietuvos pašto generalinė direktorė Lina Minderienė.

Prie šio projekto taip pat prisijungia ir Kauno transporto ir logistikos kompanija „Hoptrans“. „S.F. Express“ yra viena pirmaujančių Kinijos kurjerių paslaugų bendrovių, teikiančių paslaugas Kinijoje ir kitose Azijos valstybėse, taip pat JAV ir Australijoje.

Šių metų gegužę Lietuvos paštas tapo ir kitos Kinijos rinkoje veikiančios tarptautinės logistikos bei transporto bendrovės „CLEVY“ partnere. Pekine įsikūrusi konsultacijų ir verslo paslaugų įmonė „CLEVY“ aptarnauja Kinijos bendroves padėdama joms plėsti tarptautinį verslą. „CLEVY“ dirba su tokiomis kompanijomis kaip „Alibaba Group“, viena didžiausių pasaulyje elektroninės prekybos verslo platformų, kurios siuntos sudaro apie 60 proc. Kinijoje pristatomų siuntų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.