Lietuva – dar per žingsnį arčiau euro zonos

Penktadienį, birželio 20-ąją, Europos Sąjungos ekonomikos ir finansų ministrų (ECOFIN) posėdyje euro zonos šalys pritarė rekomendacijai dėl euro įvedimo Lietuvoje nuo 2015 m. sausio 1 d. Tai – dar vienas žingsnis į mūsų valstybės narystę euro zonoje.

Galutinis sprendimas dėl Lietuvos narystė euro zonoje bus priimtas liepos 23-ąją.<br>T.Bauro nuotr.
Galutinis sprendimas dėl Lietuvos narystė euro zonoje bus priimtas liepos 23-ąją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 20, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 PM

„Lietuvos pasirengimas įsivesti eurą atspindi jos ilgametį siekį laikytis atsakingos ir tvarios fiskalinės politikos bei įgyvendintas rimtas ekonomikos reformas. Džiaugiuosi, kad nuo kitų metų euro zonoje turėsime visas tris Baltijos valstybes, padariusias įspūdingą pažangą nuo nepriklausomybės atkūrimo“, - sakė Europos Komisijos Pirmininko pavaduotojas, Komisijos narys, atsakingas už Ekonomikos ir finansų klausimus bei eurą, Olli Rehnas.

„Šios dienos ECOFIN tarybos sprendimas atkartoja vakarykštį euro grupės požiūrį ir pasitikėjimą mūsų valstybe. Šiandien kolegas dar kartą patikinau, kad Lietuvos narystė euro zonoje – tai ne kelio pabaiga, o pradžia – būsime atsakingi euro zonos nariai: naudodamiesi Ekonominės ir pinigų sąjungos privalumais nepamiršime ir savo pareigų“, - sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti Graikija, apibendrindama ECOFIN taryboje vykusias diskusijas – parengs laišką Europos Vadovų Tarybai, kurio pagrindu ES valstybių narių vadovai Lietuvos narystę euro zonoje aptars birželio 26-27 d. susitikime. Šiuo klausimu liepos viduryje savo nuomonę dar turės paskelbti Europos Parlamentas, o galutinį sprendimą dėl Lietuvos priėmimo į euro zoną ES Taryba ketina priimti liepos 23 dieną.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.