Ar ramadanas - kliūtis lietuviams ilsėtis musulmonų šalyse?

Šiemet ramadanas musulmoniškuose kraštuose – liepą. Nors ir karšta, lietuvių poilsiautojų keliai driekiasi į Turkiją, Egiptą ir Tunisą. Ar jų pasirinkimą šiemet kaip nors paveikė musulmonų šventas pasninko mėnuo? Kokius patarimus savo klientams, susiruošusiems į musulmoniškas šalis, duoda kelionių rengėjai?

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jul 1, 2014, 6:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:02 AM

Mėnesį, kai tikintieji daug meldžiasi ir pasninkauja, kelionių rengėjai savo klientams pataria nesirengti iššaukiamai, nepulti puotauti matant religingiems vietos gyventojams, nerūkyti viešose vietose.

„Turizmo sektoriuje dirbantys mūsų partneriai yra prisitaikę prie šiuolaikinio gyvenimo ritmo ir dirba taip, kad nė vienas mūsų klientas nepajustų nė mažiausio nepatogumo atostogų metu“, - sakė kelionių organizatoriaus „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Vasarą ši kelionių bendrovė turistus skraidina į tris musulmoniškas šalis – Egiptą, Tunisą ir Turkiją.

„Ramadanas nesumažino susidomėjimo kelionėmis. Mūsų klientai mielai renkasi islamiškas šalis savo atostogoms, nes šventės metu gyvai galima pamatyti tai, apie ką teko tik skaityti. O mūsų patarimas klientams išlieka tik vienas – keliaudami gerbkite tos šalies tradicijas, kurioje esate“, - kalbėjo L.Aldonis.

Jam pritarė ir „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė: „Daugelis turistų grįžta iš musulmoniškų šalių net nepastebėję, jog ilsėjosi ramadano periodu. Bet kokiu atveju „Tez Tour“ rekomenduoja gerbti vietinius gyventojus ir dienos metu jiems matant nevalgyti, nerūkyti viešose vietose bei nesirengti iššaukiamai“.

Visi kurortai bei viešbučiai ramadano laikotarpiu darbą organizuoja taip, kad svečiams nekiltų rūpesčių, tad šie patarimai aktualesni keliaujantiems po šalį nei besiilsintiems viešbutyje.

„Tez Tour“ dar išankstinių pardavimų metu pardavė daugiau nei 60 proc. liepos mėnesiui planuotų kelionių.

Kaip pasakojo I.Aukštuolytė, patirtis rodo, kad europiečių poilsinėms kelionėms musulmoniškuose kraštuose didesnę įtaką daro ne ramadanas, o po jo einanti bairamo šventė.

„Tai musulmonų šventė po mėnesį trukusio pasninko ramadano. Tuo metu musulmonai švenčia ir su šeimomis atostogauja šalies viešbučiuose. Todėl iš anksto nepasirūpinę ir planuojantys atostogas tuo periodu, gali susidurti su nepatogumais, nes jau dabar trūksta vietų populiariuosiuose viešbučiuose“ - sakė „Tez Tour“ atstovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.