„Go Planet Travel“ veikla stabdoma

Po kankinamo laukimo Tarptautiniame Vilniaus oro uoste paaiškėjo kelionių agentūros „Go Planet Travel“ problemų atomazga – keleiviai į Kretą neskris. Arba skris tie, kurie susimokės už nakvynę Chanijos regione patys. Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė portalui lrytas.lt patvirtino, kad kelionių agentūros veikla yra stabdoma dėl nemokumo. Reisas į Chaniją penktadienį buvo ilgai atidedamas, kol po 17 val. lėktuvas išskrido.  Šis orlaivis turės parskraidinti Kretoje esančius lietuvius.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 4, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:00 AM

Bėdų iškilo ketvirtadienio vakarą, kai bendradarbiavimą su „Go Planet Travel“ nutraukė jos klientus skraidinusi oro bendrovė „Grand Cru Airlines“. Kaip sako „Grand Cru Airlines“, „Go Planet Travel“ jiems skolinga 4 mln. litų.

Iš Vilniaus į Kretą, Chanijos kurortą, 121 keleivį turėjęs nugabenti lėktuvas į Chaniją skris parskraidinti Kretoje esančių keliautojų. Penktadienį apie pietus į Tarptautinį Vilniaus oro uostą rinkosi keleiviai, kurie 12 val. 30 min. turėjo išskristi į Chaniją. Tačiau jų reisas buvo atidėtas, o galiausiai paskelbta, jog kelionė apskritai neįvyks.

Valstybinis turizmo departamentas penktadienį tarėsi su draudikais, ką daryti ir su Antalijoje įstrigusiais lietuviais, už kurių apgyvendinimą viešbutyje „Go Planet Travel“ nesumokėjo. Pasak R.Balnienės, draudimo bendrovė pasirengusi padengti patiriamas išlaidas.Kaip praneša VTD, skubiai sprendžiama opiausia problema dėl 143 suaugusių ir 4 vaikų, kurie šįryt  nuskrido į Antaliją (Turkija) ir neapgyvendinami viešbučiuose.

Draudimo kompanija „Compensa Vienna Insurance Group“ pasiruošusi operatyviai dengti operatoriaus „Go Planet Travel“ įsipareigojimus užsienyje esantiems turistams.

Anot VTD, „Go Planet Travel“ daugiau turistų į užsienį neskraidins. VTD laukia ir „Go Planet Travel“ paaiškinimų.

Ketvirtadienį - skyrybos

Portalas lrytas.lt primena, kad kelionių organizatorei „Go Planet Travel“ patiriant finansinių sunkumų, Turkijos kurorto Antalijos oro uoste įstrigo apie 100 su bendrove „Go Planet Travel“ skridusių turistų. Valstybinis turizmo departamentas ir pati bendrovė aiškinasi padėtį, o Užsienio reikalų ministerija teigia neturinti informacijos.  „Go Planet Travel“ kol kas nekomentuoja, kas nutiko šimtui jų klientų Turkijoje.

Oro uoste įstrigusių keleivių artimieji sako, kad penktadienį į Antaliją atskridusių keleivių niekas nepasitiko ir nenuvežė į viešbučius.

„Ta grupė, kuri šiandien ryte 4 valandą išskrido iš Vilniaus oro uosto, ji nusigavo į Antaliją. Ten juos vietiniai partneriai turėjo išvežioti po viešbučius, bet niekas neatsiuntė autobusų ir vis dar neatsiunčia. Žmonės priversti laukti kelias valandas ir nežino, kokios jų perspektyvos“, - teigė vienas keliautojų artimųjų.

„Go Planet Travel“ turistus nuskraidino užsakomųjų skrydžių bendrovė „Grand Cru Airlines“, kuri dėl susikaupusios 4 mln. litų skolos nutraukė sutartį su kelionių organizatore ir nuo liepos 17 dienos nutrauks skrydžius „Go Planet Travel“ užsakymu.

„Go Planet“ klientus į Turkiją, Bulgariją ir Graikiją dar porą savaičių skraidinanti įmonė „Grand Cru Airlines“ tikina vykdanti įsipareigojimus ir partnerio, su kuriuo ketvirtadienį dėl 4 mln. litų nutraukė bendradarbiavimą, turistų likimo valioje nepalikusi.

„Jau grįžo mūsų lėktuvas iš Antalijos, ruošiasi į Graikiją. Galbūt keleiviai įstrigo viešbučiuose, o ne oro uoste“, – lrytas.lt prieš vidudienį sakė "Grand Cru Airlines" vadovas Valdas Barakauskas.

Tikino turintys kitus partnerius

Tuo tarpu „Go Planet Travel“ penktadienio rytą tikino jau suradusi keletą alternatyvių vežėjų.

„Skrydžiams nuo liepos 18 dienos jau suradome keletą alternatyvių vežėjų, deramės dėl patogesnių sąlygų mūsų turistams ir tariamės dėl tolesnių skrydžių vykdymo“, -  teigė „Go Planet Travel“.

Pasak jo, apie visus pakeitimus bendrovė ketina informuoti.

Turizmo departamento atstovė Edita Gaigalienė teigė, kad penktadienio rytą departamento teisininkai aiškinosi padėtį. Anot jos, departametnas penktadienį ryte kreipėsi į „Go Planet Travel“ direktorių ir akcininkus, prašydamas nedelsiant informuoti departamentą, kaip bus sprendžiama problema, bei informuoti turistus apie įsipareigojimų vykdymą.

„Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša tvirtino, kad bendrovė taip pat bando išaiškinti, kas įvyko.

Užsienio reikalų ministro patarėja Rasa Jakilaitienė teigė, kad ministerija jokios informacijos apie tai nėra gavusi.

Nesumokėjo už nakvynę

Problemų kilo ir „Go Planet Travel“ keleiviams, kurie penktadienį 12 val. 30 min. turėjo išskristi į Graikijos kurortą Chaniją. Kaip teigė „Grand Cru Airlines“ vadovas Valdas Barakauskas, paaiškėjo, jog neapmokėta už turistų nakvynę Chanijos viešbutyje. „Esame pasirengę skrydžiui, įgula laukia lėktuve. Galime skraidinti tuos keleivius, kurie pats susimokės už nakvynę viešbutyje“, - lrytas.lt sakė „Grand Cru Airlines“ vadovas V.Barakauskas.

Atšaukus skrydį keblumų kils ir tiems 134-iems turistams, kurie laukia lėktuvo, pargabensiančio juos iš Graikijos į Lietuvą.

Reputacija pasirūpins vėliau

Bendrovė „Go Planet Travel“ išplatino pranešimą: „Go Planet Travel“ apgailestauja dėl susiklosčiusios esamos situacijos dėl vežėjo „Gran Cru Airlines“, dėl kurio patyrė nepatogumų. Kompanija daro viską, kad tie, kurie dabar yra išvykę, grįžtų namo numatytu laiku, o tų, kurių atostogų planai buvo sutrikdyti – gautų tinkamą kompensaciją. Labai atsiprašome visų, kuriems teko keisti planus, ir kviečiame kreiptis į kelionių agentūrą, kurioje buvo įsigyta poilsinė kelionė“.

„Stabdome veiklą. Šioje istorijoje jaučiamės esą intrigų auka. Teisybės ieškosime teisiniu keliu, tačiau šiuo metu mums svarbiausi yra mūsų klientai , todėl dedame visas pastangas, kad jie patirtų kuo mažiau nepatogumų.  Šioje istorijoje labiausiai nukentėjo mūsų reputacija, tačiau ja pasirūpinsime vėliau. Dabar svarbiausia mūsų klientai“, – sako kelionių organizatoriaus „Go Planet Travel“ marketingo ir komunikacijos vadovas Tomas Kirša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.