Karštis Lietuvoje susiruošusiųjų į šiltuosius kraštus nesulaikys

Karštų ir saulėtų dienų birželis lietuviams pagailėjo. Liepai prasidėjus sinoptikai žada kaitrą. Tačiau užsienyje vasaroti susiruošusių tautiečių tai Lietuvoje nesulaikys: tie, kurie galvojo gaudyti saulę šiltuose kraštuose, planų nekeičia. Tokiems poilsiautojams karšti orai – per menkas argumentas likti poilsiauti Lietuvoje. Be to, jie paprastai turi daugiau kontrargumentų raginimams likti tėvynėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jul 6, 2014, 11:30 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:02 AM

Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ atstovė Inga Aukštuolytė sako, jog jų klientai – planuojantys keliones iš anksto, todėl oras turistų sumanymams įtakos neturi. Nors kelionių organizatorius kelionių programą šių metų birželiui padidino 30 proc., laisvų vietų praėjusiam mėnesiui nebebuvo jau pačioje birželio pradžioje.

Planuoti keliones iš anksto poilsiautojus paskatina ir permainingi Lietuvos orai, kai rezervuodamas viešbutį pajūryje niekada negali žinoti, ar atėjus atostogoms švies saulė, ar pils lietus.

Pasirinkus atostogas užsienyje kartu su lėktuvo bilietu įsigyjama ir gero oro garantija. Anot pašnekovės, rimtas argumentas yra ir mūsų Baltijos jūra, kuri įšyla tik į rudenį, jau ėmus vėsti orui.

„Pagaliau Lietuvos pajūrio kurortuose nerasime nė vieno viešbučio, dirbančio pagal paslaugų sistemą „viskas įskaičiuota“. Todėl apie persigalvojusius keliautojus ir grąžinamus bilietus nėra ką kalbėti: lėktuvuose ir viešbučiuose trūksta vietų. Pavyzdžiui, birželio pradžioje kelionių į Kiprą programą padidinome net tūkstančiu vietų“, - teigė I.Aukštuolytė.

Ne sumažėja, o padaugėja

„BPC Travel“ generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis teigia, jog noras pabėgti nuo šaltų orų yra viena priežasčių, dėl ko lietuviai renkasi šiltuosius kraštus. Tačiau šilumos paieškos nėra vienintelis motyvas.

Kaip sakė G.Aukštuolis, pasirinkimą atostogauti svetur lemia noras pamatyti svečias šalis, pažinti kitas kultūras, pakeisti aplinką. Be to, įvertinus kainos ir kokybės santykį atostogauti populiariuose užsienio kurortuose dažnai būna finansiškai naudingiau.

Pastebima, jog į Lietuvą užėjus karštiems orams, besikreipiančiųjų dėl kelionių į šiltus kraštus ne tik nesumažėja, o atvirkščiai - padaugėja. Mat šluma nuteikia atostogoms, skatina norą keliauti.   „Praėjusiais metais šiltuoju sezonu poilsinės kelionės buvo ganėtinai brangios, todėl vasarą daugiau žmonių leido laiką Lietuvoje ilsėdamiesi prie ežerų, pajūryje. O į užsienį keliavo ne sezono metu – rugsėjį, spalį, kai kainos būna žemesnės.   Šią vasarą, atsiradus naujiems kelionių organizatoriams ir dėl to padidėjus konkurencijai rinkoje, galime pasiūlyti klientams kelionių už patrauklesnes kainas. Susidomėjimas vasaros kelionėmis į šiltus kraštus vėl auga“, - kalba „BPC Travel“ generalinis direktorius.

Populiarėja pažintinės kelionės

Air Lituanica“ komercijos vadovas Simonas Bartkus pastebi, jog daugėja keliaujančiųjų, kurie vasarą skrenda ne į šiltus kraštus, o į Skandinaviją, Vokietiją, Prancūziją. Kaip lrytas.lt teigė S.Bartkus, tokiais atvejais neretai žmonės nuskrenda į vieną tašką, nuomotu automobiliu pervažiuoja į kitą tašką, ir į Lietuvą grįžta iš kito miesto nei tas, į kurį nuskrido. Pavyzdžiui, aplankyti Švediją galima pradedant kelionę Geteborge, o grįžti – iš Malmės, aplankyti Šiaurės Vokietiją ir Daniją galima pradėjus kelionę Biliunde, o baigus Berlyne. 

Rekordinis skaičius

Sušilę orai nemažina ir kelionių organizatoriaus „Novaturo“ keleivių srauto. Priešingai: atostogas ne Lietuvoje besirenkančių tautiečių skaičius tik auga, o šiais metais „Novaturas“ planuoja į užsienį išskraidinti rekordinį turistų skaičių.

Šio kelionių organizatoriaus rinkodaros vadovė Ieva Dorelaitienė, kalbėdama apie tai, kas skatina lietuvius traukti poilsiauti į užsienį, vardija tuos pačius argumentus: garantuota saulė, viliojantis kainos ir kokybės santykis, nauji įspūdžiai lankant nematytas vietas.

Kaip pastebi „Wizz Air“ komunikacijos vadovas Danielis de Carvalho, per vasaros karščius į šiltuosius kraštus keliaujančiųjų nemažėja. „Lietuviai aktyviai įsigyja keliones visomis mūsų siūlomomis šiltųjų kraštų kryptimis. Akivaizdu, kad lietuviai šilumą mėgsta, kadangi į šiltuosius kraštus susiruošia ir vasarą“, - komentuoja D. de Carvalho.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.