Surado norinčių efektyviau tvarkyti pakuočių atliekas

Lietuvoje veiklą pradės trečioji ne pelno siekianti organizacija – viešoji įstaiga „Gamtos ateitis“, kuri imsis tvarkyti pakuočių atliekas visoje Lietuvoje. Ši organizacija pateikė dokumentus į Aplinkos apsaugos agentūrą veiklos licencijai gauti ir tikisi jos per artimiausias savaites.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:09 AM

„Iki šiol Lietuvoje veikė tik dvi pakuočių tvarkymo organizacijos tačiau mūsų vertinimu, šioje nišoje dar neišsemtos galimybės dirbti efektyviau ir sumažinti sąnaudas importuotojams bei gamintojams, kurie turi prievolę užtikrinti savo naudojamų pakuočių ir jų atliekų sutvarkymą. Mes padėsime sumažinti sąnaudas šioms įmonėms tą patį administravimo darbą nuveikdami su mažesniais resursais“, – sakė „Gamtos ateities“ direktorius Karolis Šiaudkulis.

Anot jo, Lietuvoje pakuočių tvarkytojų veikla yra griežtai reglamentuota ir licencijuojama – kad „Gamtos ateitis“ galėtų gauti licenciją šiai veiklai vykdyti, įmonei reikėjo sudaryti susitarimus su bent 10 proc. rinkos dalyvių.

„Šią užduotį įvykdėme greitai – per 3 mėnesių laikotarpį sudarėme sutartis su įmonėmis, kurios į Lietuvos rinką išleidžia daugiau kaip dešimtadalį visų pakuočių. Tai patvirtina, kad gamintojai ir importuotojai yra suinteresuoti alternatyva esamiems tvarkytojams, kad būtų užtikrintas maksimalus efektyvumas“, – sakė K.Šiaudkulis.

„Gamtos ateities“ vadovo teigimu, svarbi organizacijos misija bus prisidėti gerinant atliekų tvarkymo ir rūšiavimo rodiklius Lietuvoje ir siekiant įgyvendinti Europos Sąjungos nustatytus pakuočių sutvarkymo planus. „Matome dvi pagrindines kryptis, kaip galime sumažinti aplinkos taršą ir daugiau išrūšiuoti bei žaliavas panaudoti antrąkart. Pirmoji – tai visuomenės švietimas apie rūšiavimo svarbą, antroji – pačios antrinių žaliavų surinkimo ir perdirbimo sistemos tobulinimas Lietuvoje. Dirbdami šiose srityse ketiname remtis mūsų partnerių Slovakijoje „Natur Pak“ patirtimi“, - sakė. K.Šiaudkulis.

„Gamtos ateities“ steigėja yra bendra Lietuvos ir Slovakijos įmonė „Grafobal Vilnius“. Naujoji organizacija taip pat bendradarbiauja su Slovakijos pakuočių perdirbimo įstaiga „Natur Pak“, kuri plėtoja analogišką veiklą Slovakijoje ir yra viena iš šios rinkos lyderių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.