WSJ: prieš Rusiją nukreiptos sankcijos nuvylė JAV pramonininkus

Jungtinių Valstijų nacionalinė

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-17 14:34, atnaujinta 2018-02-11 22:04

Asociacijos atstovė spaudai pareiškė, kad NAM nariai „nuvilti JAV vienpusiškai gerokai plečiamomis sankcijomis, nes tokie veiksmai neigiamai paveiks prekybinius ryšius“.

JAV Prekybos departamento pareigūnai įspėjo sankcijų neplėsti, o prezidento Baracko Obamos administracijos veiksmus įvertino kaip „iš anksto apgalvotą, tačiau siaurą požiūrį“.

Leidinys pažymi, kad Jungtinių Valstijų įmonių sąjungos baiminasi galimų atsakomųjų veiksmų iš Rusijos pusės, jeigu Vašingtono taikyti pradėtos sankcijos pasirodys esančios griežtesnės nei Europos Sąjungos.

Kiek anksčiau panašią nuomonę išsakė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis kalbėjo, kad nauji apribojimai atsilieps pačioms JAV ir gali pakenkti amerikietiškoms įmonėms.

„Rusijoje dirbti norinčios stambios energetikos bendrovės, susidūrusios su tam tikrais apribojimais, gali prarasti savo konkurencingumą“, - teigė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.