„Investuok Lietuvoje“ vadovas: iš laikino - į nuolatinį postą

Užsienio investicijas skatinančios

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2014, 2:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:31 PM

„Svarbu, kad būtų tęstinumas. Manau, kad ir pačiai Lietuvai svarbu, kad investicijų pritraukimo srityje būtų tęsiamas darbas su galimais ir esamais investuotojais. Daug dar darbų gali ir turės būti atlikta, čia tik viena dalis, o darbai nelaukia“, - penktadienį po „Investuok Lietuvoje“ konkurso teigė A.Arnašius.

Anot jo, pastaruosius 5 mėnesius būnant laikinuoju įstaigos vadovu kartu su „Investuok Lietuvoje“ komanda buvo identifikuotos tikslinės rinkos ir veiklos sritys, kurios turi konkurencinį pranašumą prieš kitas valstybes. Būtent šiose srityse, pasak įstaigos vadovo, ir bus siekiama pritraukti užsienio investuotojų.

„Lietuva tikrai turi išsilavinusių specialistų, patogią geografinę padėtį. Šiuo metu turime apie 165 kompanijas, kurios yra projektinėje stadijoje. Mūsų tikslas - kad tam tikra dalis jų ateitų į Lietuvą. Metų gale mes turime pritraukti 25 projektus, sukurti 1800 darbo vietų ir tai yra pagrindiniai rodikliai, kuriuos turime pasiekti“, - kalbėjo A.Arnašius.

Paklaustas, ar nejaučia priešiškumo iš valdžios atstovų, dėl ko vasario pabaigoje įstaigą paliko dvejus metus jai vadovavusi Milda Dargužaitė, A.Arnašius teigė, kad investicijų pritraukimas turi vykti bendradarbiaujant visoms suinteresuotoms šalies institucijoms.

„Iš tikro tai yra nuolatinis procesas, aljansų susikūrimas ir bendradarbiavimas yra būtina šio darbo dalis. Jokiu būdu negali izoliuoti savęs, kadangi investicijų pritraukimas tai nėra vien tik „Investuok Lietuvoje“ darbas, tai visų pirma yra visų valstybės institucijų darbas, tame tarpe ir ministerijų, ir Vyriausybės. Aišku mes turime kompetenciją ir tomis kompetencijomis dalinamės, tačiau galiausiai mes turime suderinti savo veiklą su Ūkio ministerija ir Vyriausybe, suderinti tam, kad būtų tikslingai siekaiam užsibrėžto rezultato“, - kalbėjo A.Arnašius.

Jis dar kartą pabrėžė, jog svarbiausia yra tęstinumas: „Visi investuotojai žiūri į stabilumą, tiek politinį, tiek ekonominį, tiek pačios valstybės sugebėjimą pritraukti tiesioginių užsienio investicijų ir čia labai svarbu, kad sprendimai būtų nuoseklūs ir teisingi“.

Ekonomikos bakalauro laipsnį bei finansų ir rinkodaros magistro laipsnį turintis A.Arnašius penktadienį laimėjo Ūkio ministerijos skelbtą „Investuok Lietuvoje“ vadovo konkursą. Artimiausiu metu ūkio ministras Evaldas Gustas planuoja susitikti su A.Arnašiumi, BNS informavo ministro patarėja Vaiva Gogelienė.

Kovo pabaigoje iš „Investuok Lietuvoje“ direktoriaus posto pasitraukė Milda Dargužaitė, įstaigai vadovavusi dvejus metus.

Pernai „Investuok Lietuvoje“ teigia pritraukusi 22 naujus investicijų projektus, iš kurių 16 - paslaugų centrai, 6 - gamybos projektai. Iš viso pernai pritraukta 74,3 mln. litų investicijų, arba 62 proc. mažiau nei užpernai, kai jos siekė 194,4 mln. litų. Tačiau investuotojų planuojamų darbo vietų skaičius išaugo 37 proc. - iki 1,5 tūkstančio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės