Rusija iš Ukrainos nebeįsileidžia ne tik pieno, bet ir saldumynų

Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas pirmadienį naujienų agentūrai „Interfaks“ pranešė, kad po pieno gaminių draudimo svarstantis ir konditerijos gaminių, kuriuose naudoti pieno milteliai ar sutirštintas pienas, draudimą.

Rusija iš Ukrainos nebenori pirkti ne tik sutirštinto pieno, bet ir konditerijos gaminių, į kuriuos jo dedama.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Rusija iš Ukrainos nebenori pirkti ne tik sutirštinto pieno, bet ir konditerijos gaminių, į kuriuos jo dedama.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-28 16:27, atnaujinta 2018-02-11 16:37

Anot pareigūno, draudimas įvežti pieno miltelius, išrūgas ir kitą pavojingą pieno produkciją turi būti taikomas ir saldainiams bei kitokiems konditerijos gaminiams, kuriuos gaminant naudojami šie maisto produktai.

S.Dankvertas teigia, kad visos žaliavos, naudojamos gamyboje ir įvežamos iš jas tiekiančių užsienio valstybių, turi būti tikrinamos „nuo lauko iki prekystalio“, t.y. būtina peržiūrėti visas jų gamybos grandis. Žaliavas į Rusiją tiekti gali tik šalies pripažintos ir sertifikatus turinčios įmonės.

„Rosselchoznadzor“ vadovas teigia, kad šiuo metu Ukrainoje tokių bendrovių nėra.

Nuo pirmadienio, liepos 28 d., Rusija riboja iš Ukrainos pieno ir pieno produkcijos importą. Pareigūnas teigia, kad toks sprendimas buvo priimtas ne kartą užregistravus Rusijos veterinarijos ir sanitarijos nuostatų pažeidimus, ir nurodo, kad piene buvo aptikta antibiotikų.

Be šių produktų į Rusiją draudžiama įvežti ir ukrainietiškas bulves, kiaulieną, taip pat bendrovės „Roshen“ produkciją. Nuo liepos 28 d. „Rosselchoznadzor“ stabdo ir visos Ukrainos augalinės produkcijos įvežimą paprastame ir rankiniame bagažuose ir pašto siuntomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.