Loreta Graužinienė kritikuoja ūkio ministro sumanymus

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė nelinkusi pritarti Ūkio ministerijos ir ministro Evaldo Gusto iniciatyvai sujungti verslą prižiūrinčias institucijas.

L.Graužinienė nemano, kad sujungus VMI, Muitinę ar „Sodrą“ būtų palengvinamos sąlygos verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė nemano, kad sujungus VMI, Muitinę ar „Sodrą“ būtų palengvinamos sąlygos verslui.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:48 PM

„Pirmiausia, vertinu neigiamai dėl to, kad ministras išėjo visiškai nediskutavęs su koalicijos partneriais. Neišdiskutuota, kiek suprantu, ir Vyriausybėje. Tai turbūt darbo grupės pateikta nuomonė“, – interviu „Žinių radijui“ sakė L.Graužinienė.

Pasak jos, vien faktas, kad ūkio ministras kalba apie „Sodrą“ kaip apie mokestį, rodo, kad situacija iki galo neišsiaiškinta.

„Čia turbūt trūksta suvokimo. Ar verslininkui nueiti į vieną ar dvi institucijas – ar nuo to labai palengvės našta? Verslo naštą reikia lengvinti visai kitose vietose“, – kalbėjo Darbo partijos vadovė ir pirmiausia siūlė peržiūrėti Pelno mokesčio įstatymo atskaitymo apskaičiavimo tvarką.

L.Graužinienės teigimu, institucijų sujungimas turi būti vykdomas atsižvelgiant į tai, kurių iš viso nereikia arba kurios dubliuoja funkcijas.

„O tai, kad padarytų monstrą, kur po to pradės strigti viskas valstybėje – ir mokesčių surinkimas, ir žmonėms bus nepatogu – nėra racionalu. Juo labiau, kad labai skirtingos funkcijos“, – įsitikinusi ji.

L.Graužinienė nemano, kad sujungus Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), Muitinę ar „Sodrą“ būtų palengvinamos sąlygos verslui.

„Čia bus daugiau painiavos, nes ir valstybei tai kainuos. Reikia labai išanalizuoti, kiek bus naudos. Kitas klausimas, kaip efektyviai tos naujos institucijos dirbs. Aš visada už tai, kad verslui būtų mažinama našta. Bet tą daryti reikia racionaliai ir, kad verslas pajaustų.

Bet jei nereikės vaikščioti į dvi institucijas – „Sodrą“ ir VMI - ar nuo to tikrai pamažės našta“, – klausė Seimo pirmininkė.

Be to, ji atkreipė dėmesį, jog tai apsunkins Seimo darbą, nes reikės priimti daug teisės aktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.