Rusai nebeįsileidžia lenkiškų vaisių ir daržovių

Rusijos federalinė veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros tarnyba „Rosselchoznadzor“ nuo šių metų rugpjūčio 1 d. draudžia įvežti beveik visas daržoves ir vaisius iš Lenkijos. Toks sprendimas aiškinamas tuo, kad Lenkija pažeidė sertifikavimo reikalavimus. Be to, produkcijoje rasta karantininių kenksmingųjų organizmų pėdsakų.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2014, 2:48 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:37 PM

Pasak tarnybos vadovo padėjėjo Aleksejaus Aleksejenkos, čia kalbama apie bet kokią produkciją, įskaitant, obuolius, kriaušes, vyšnias ir kopūstus.

Liepos pabaigoje tarnyba skelbė svarstanti galimybę uždrausti lenkiškų kopūstų importą, nes šioje produkcijoje buvo rastas parazitinis vabzdys – vakarietiškas (Kalifornijos) tripsas, kuris platina augalams pražūtingus virusus. Tuomet tarnybos vadovas Sergejus Dankvertas užsiminė, kad dėl daugybinių sertifikavimo pažeidimų gali būti apribotas obuolių importas iš šios šalies.

Apie planus uždrausti importuoti į Rusiją vaisius, daržoves ir uogas iš Lenkijos „Rosselchoznadzor“ pirmą kartą prabilo šių metų balandį. Tuomet buvo pareikšta, kad nepakankamai griežtai laikomasi fitosanitarinio saugumo reikalavimų, keliamų į Rusiją gabenamai produkcijai.

Iš viso vaisių ir daržovių iš Lenkijos į Rusiją per metus įvežama už milijardą eurų, todėl ši šalis laikoma viena pagrindinių eksportuotojų į Rusijos rinką.

Liepos 28 d. paskelbta, kad „Rosselchoznadzor“ iki šios savaitės pabaigos gali paskelbti apribojimus įvežti vaisius į Rusiją iš visos ES. Pasak tarnybos atstovų, pastaruoju metu padaugėjo atvejų, kai vaisiuose aptinkama pavojingų karantininių kenkėjų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.