“Achemos grupę“ drasko savininkų kivirčai

„Achemos grupę“ ir toliau skaldo nesutarimai tarp akcininkų. Smulkieji grupės akcininkai kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu prieš pagrindinę akcininkę Lydą Lubienę, kartu su dukra valdančia 52 proc. akcijų.

L.Lubienei teks kovoti su smulkiaisiais "Achemos grupės" akcininkais.<br>T.Bauro nuotr.
L.Lubienei teks kovoti su smulkiaisiais "Achemos grupės" akcininkais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2014, 5:36 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 12:26 AM

Jau anksčiau skelbta, kad akcininkai nepatenkinti sprendimu nutraukti akcininkų sutartį, kuri buvo pasirašyta dar Bronislovui Lubiui gyvam esant. Sutartis buvo nutraukta L.Lubienės iniciatyva.

„Delfi“ žiniomis, į teismą kreipėsi ne tik senieji „Achemos“ darbuotojai, tokie kaip Jonas Sirvydis ir Arūnas Laurinaitis, bet ir mirusio pagrindinio koncerno akcininko Bronislavo Lubio dukra Jūratė Žadeikienė bei anūkas Adomas Žadeika.

Apie kokią ieškinio sumą kalbama, taip pat neviešinama, bet, „Delfi“ žiniomis, ji gali siekti šimtus milijonų litų.

Įdomu tai, kad po kelių dienų po ieškinio pateikimo, L. Lubienė, kuri su dukra valdo daugiau nei 52 proc. koncerno akcijų, paskyrė Romualdą Žadeika, B. Lubio žentą ir ieškovės J. Žadeikienės vyrą, bendrovės „Achema“ valdybos pirmininku.

Gegužę jis buvo paskirtas „Achemos grupės“ generaliniu direktoriumi, poste pakeitęs Valdemarą Vareiką. Koncerno pranešimuose akcentuojama, kad permainos vyksta pagrindinės akcininkės iniciatyva.

„Achema“ priklauso koncernui „Achemos grupė“, vienijančiam daugiau kaip 50 Lietuvoje ir užsienyje veikiančių bendrovių, kurių veikla apima gamybos, krovos ir logistikos, energetikos, prekybos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitas sritis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.