“Achemos grupė“: vykdome finansinius planus

Koncernas „Achemos grupė“ skelbia

„Achemos grupė“ praėjusiais metais gavo 2,607 mlrd. litų audituotų konsoliduotų pajamų.<br>D.Umbraso nuotr.
„Achemos grupė“ praėjusiais metais gavo 2,607 mlrd. litų audituotų konsoliduotų pajamų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2014, 5:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:17 PM

Kaip skelbiama „Achemos grupės“ išplatintame pranešime, bendrovė vadovaujasi koncerno valdybos patvirtinta 2014-2016 metų strategija ir nedalyvauja akcininkų teisminiuose ginčuose.

„Achemos grupė“, praėjusiais metais investavusi 182 mln. litų į valdomų įmonių plėtrą ir modernizaciją, stiprindama strategines verslo sritis šiemet planuoja investuoti panašią sumą. Investicijos pasieks trąšų gamybą ir prekybą, krovos ir logistikos veiklą. Didesnį dėmesį žadama skirti žaliosios energetikos projektams, taip pat aplinkosaugai.

„Achemos grupė“ praėjusiais metais gavo 2,607 mlrd. litų audituotų konsoliduotų pajamų (27 proc. mažiau nei 2012-aisiais) ir uždirbo 66,7 mln. litų grynojo pelno (40 proc. mažiau nei 2012-aisiais).

2013 metais pajamų ir pelningumo mažėjimą daugiausiai lėmė objektyvios priežastys: nepalankios trąšų kainų tendencijos pasaulinėje rinkoje ir mažesni jų pardavimo kiekiai bei sprendimas atlikti „Achemos“ gamybos modernizaciją, siekiant padidinti jos konkurencingumą ateityje. Pajamų mažėjimui įtakos taip pat turėjo neefektyvių, nuostolingų veiklų atsisakymas.

Skelbiama, kad 2014 metais nepriklausomų - energetikos, apgyvendinimo ir sveikatinimo bei kitų - verslų rezultatai viršija lūkesčius. Koncernas pažymi, kad jo valdomas logistikos sektorius taip pat viršija planus, nors kai kuriose srityse krovinių srautus neigiamai veikia nepalanki rinkos situacija.

„Pagrindinis trąšų verslas vis dar išgyvena žemų trąšų kainų periodą, tačiau trąšų gamyba nemažinama, o galutiniai rezultatai priklausys nuo galutinių susitarimų su gamtinių dujų tiekėjais“, - teigiama „Achemos grupės“ pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.