Į JAV juodąjį sąrašą pateks didžiausi Rusijos bankai

Naujos Jungtinių Valstijų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 12, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:17 PM

„Sberbank“ neteks galimybės imti paskolas Jungtinėse Valstijose ilgesniam nei 30 dienų laikotarpiui. Naujieji apribojimai, be „Sberbank“, bus taikomi ir VTB, „Gazprombank“, Maskvos bankui, „Vnešekonombank“ bei Rusijos žemės ūkio bankui, kuriems sankcijos jau buvo taikomos ir anksčiau.

Ketvirtadienį JAV prezidentas B. Obama paskelbė apie ketinimus įvesti naujus apribojimas Maskvai, jie bus nukreipti prieš energetikos, finansinį ir gynybos sektorius.

Liepos pabaigoje JAV ir Europos Sąjunga įvedė sankcijas prieš Rusijos finansinį sektorių. Jos buvo taikomos „Sberbank“, „Gazprombank“, „Vnešekonombank“, VTB ir Rusijos žemės ūkio bankui. JAV piliečiams uždrausta vykdyti su šiais bankais finansines operacijas ilgesniam nei 90 dienų laikotarpiui.

Penktadienį įsigaliojo ir naujos Europos Sąjungos (ES) ekonominės sankcijos Rusijai. Pagal naujas sankcijas numatyta blokuoti paskolas penkiems didžiausiems šalies valstybiniams bankams ir stabdyti ES verslo sandorius su naftos bei gynybos bendrovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.