Teismai baigia atpainioti „Vievio paukštyno“ bylų raizgalynę

Teisėsaugai nagrinėjant aplinkybes ir įtarimus „Kauno grūdų“ valdybos pirmininkui Tautvydui Barščiui dėl galimai tyčinio „Vievio paukštyno bankroto“, Vilniaus apygardos teismas priėmė „Kauno grūdams“ nepalankų sprendimą dar vienoje byloje.

Tautvydas Barštys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tautvydas Barštys.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:19 PM

Kauno grūdai“ buvo kreipęsi į teismą su prašymu priteisti baudą iš „Vievio paukštyno“ už vištoms auginti skirtą įrangą, kurią patys „Kauno grūdai“ buvo atvežę į tuo metu jiems priklausiusią paukštininkystės įmonę.

Iš bankrutuojančio „Vievio paukštyno“ buvo reikalaujama 67 tūkst. litų bauda už laiku negrąžintą įrangą, t.y. po 1000 Lt už pradelstą grąžinti dieną.

Teismas šį „Kauno grūdų“ ieškinį atmetė, konstatuodamas, kad „Kauno grūdai“ įrangą skolino savo bankrutuojančiai įmonei, žinant, kad įmonė nepajėgi pati apsirūpinti reikiamomis priemonėmis ir kartu jai nustatė nepagrįstai didelį baudos dydį.

Teismo sprendimu, „Kauno grūdai“ elgėsi nesąžiningai „Vievio paukštyno“ atžvilgiu ir naudojosi savo kaip ekonomiškai stipresnės pusės padėtimi, nesąžiningai pasiekė sau naudingą susitarimą.

Teismas neleido vienai sutarties šaliai – „Kauno grūdams“ - nepelnytai praturtėti dėl neprotingo dydžio netesybų ir konstatavo, kad neturi pagrindo ginti nesąžiningos šalies interesų.

Šių metų kovą „Kauno grūdų“ valdybos pirmininkui Tautvydui Barščiui pareikšti įtarimai dėl galimo turto iššvaistymo „Vievio paukštyne“, šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas dėl kelių milijonų litų padarytų nuostolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.