Raseinių valdžia randa kaip sudoroti neįtikusius verslininkus

Raseinių valdžios neapykanta kritikams peržengė visas ribas. Vienašališkai nutrauktas nuotekų priėmimas iš opozicijoje esančiam verslininkui priklausančios didžiausios rajono įmonės „Norvelita“.

Raseiniuose iš vienintelės „Norvelitos“ nuspręsta nebepriimti nuotekų.<br>G.Šiupario nuotr.
Raseiniuose iš vienintelės „Norvelitos“ nuspręsta nebepriimti nuotekų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Sep 26, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:59 PM

Toks žingsnis galėjo pastūmėti 900 darbuotojų turinčią bendrovę į tikrą pražūtį, nes ji turi įsipareigojimų partneriams tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Bet žuvų perdirbimu užsiimančios „Norvelitos“ vadovai jau buvo išmokę ankstesnę pamoką ir įmonėje pastatė savus valymo įrenginius.

„Raseinių vandenų“ bendrovės nesustabdė ir tai, kad ji rizikuoja prarasti bene stambiausią mokų klientą, pernai už paslaugas sumokėjusį 0,65 mln. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

Negautas pajamas buvo ketinama perkelti ant rajono gyventojų pečių. Bet vakarykščiame Raseinių tarybos posėdyje staiga apsigalvota: branginti vandenį net 27 procentais būtų tikra politinė savižudybė, nes iki rinkimų liko vos keli mėnesiai.

Žinia apie bėdas įmonėje Jordaną Kenstavičių pasiekė rugsėjo 2-ąją, kai verslininkas su šeima atostogavo užsienyje. „Norvelitos“ vadovui paskambinę darbuotojai pranešė, kad „Raseinių vandenys“ nutarė nebepriimti nuotekų.

Paaiškinta, kad bendrovėje pradėtas valymo įrenginių remontas, todėl nebeužtenka pajėgumų aptarnauti visus vartotojus.

„Tai yra susidorojimas su verslu, kuris moka mokesčius ir juos pačius išlaiko, – apmaudo neslėpė verslininkas, nesuvokiantis, kodėl žlugdoma pernai 17 mln. litų mokesčių sumokėjusi bendrovė. – Kalbos apie remontą neįtikino, nes esame vieninteliai, kuriems nebeteikiama paslauga.“

Iš pradžių vienas Raseinių opozicijos lyderių J.Kenstavičius manė, kad savivaldybės įmonė bandys mojuoti naujų tarifų korta. Mat nuo birželio vyko derybos dėl „Raseinių vandenų“ vadovų siekio padidinti įkainius.

Paslaugos teikėjai įrodinėjo, esą žuvų perdirbimo įmonė į tinklus išleidžia pernelyg užterštas nuotekas. Bet kartu su įmonės atstovais paėmus mėginį nurodytos taršos nebeliko.

Verslininką nustebino bandymas pasipinigauti: savivaldybės įmonė buvo atsiuntusi sąskaitą, kurioje už suteiktas paslaugas reikalauta atsiskaityti naujais įkainiais.

„Nusiuntėme ją atgal ir paprašėme apskaičiuoti pagal galiojančioje sutartyje numatytus įkainius. Taip ne savo noru tapome skolingi už du mėnesius“, – prisimena verslininkas.

Pirmą kartą bendrovei „Norvelita“ bėdų dėl nuotekų kilo prieš 13 metų. Į Raseinių tarybą naujai išrinktas J.Kenstavičius siekė, kad biudžetinėse įstaigose būtų atliktas veiklos auditas, rašo „Lietuvos rytas“.

Tuomet „Raseinių vandenys“ pranešė, kad nebepriims nuotekų. Viskas išsisprendė po kelių savaičių, kai reikalavimas dėl privalomo audito buvo atšauktas.

Gavęs šią pamoką verslininkas po trejų metų įmonėje įrengė artezinį gręžinį, o šį pavasarį buvo pastatyti biologiniai valymo įrenginiai.

Paaiškinti nepanoro

Vaclovas Simonavičius

„Raseinių vandenų“ direktorius

„Pas mus vandens ir nuotekų tvarkymo įkainiai nesikeitė, rodos, ketverius metus.

Kodėl politikai to nepadarė, aš nežinau. Apie „Norvelitos“ įmonę ir priežastis, kodėl nepriimame nuotekų, dabar nekalbėsiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?