Dėl sukčiavimo „Lloyds“ atleidžia aštuonis darbuotojus

Po atlikto tyrimo dėl galimo manipuliavimo nustatant LIBOR tarpbankines palūkanas Didžiosios Britanijos bankas „Lloyds Banking Group“ atleidžia aštuonis savo darbuotojus, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 29, 2014, 4:30 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:22 AM

Sprendimas priimtas bankui liepos mėnesį jau sumokėjus 218 mln. svarų vertės baudą dėl „rimto aplaidumo“ nustatant LIBOR palūkanas.

Banko valdybos pirmininkas Lordas Blackwellas nurodo, kad atsakingų už nusikalstamą veiklą asmenų veiksmai „negali būti toleruojami“.

„Lloyds“, kurio 24,9 proc. priklauso vyriausybei, taip pat teigia, kad konfiskuoti ir 3 mln. svarų, priklausę darbuotojams kaip priedai prie atlyginimų.

Kaip pastebi „The Wall Street Journal“, bankas pažeidinėjo taisykles dar prieš pradedant dirbti dabartinei vadovybei, 2011 metais. Neoficialiais duomenimis, bankas svarsto galimybę skirti finansinę baudą savo buvusiai vadovybei, tiesiogiai susijusiai su pažeidimais.

„Lloyds Banking Group“ – jau septinta stambaus kapitalo finansinė organizacija, kuri susitarė su britų ir JAV valdžia dėl pretenzijų, susijusių su LIBOR manipuliavimu, sureguliavimo.

2012 m. vasarą kitas stambaus kapitalo britų bankas -„Barclays“ – sutiko sumokėti 453 mln. dolerių baudą, o 2013 m. pradžioje „Royal Bank of Scotland“ sumokėjo 612 mln. dolerių už bylos, iškeltos dėl analogiškų kaltinimų, nutraukimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.