Kovos su „Islamo valstybe“ gali kirsti per Pentagono biudžetą

JAV prezidento Barackas Obama vykdomi antskrydžiai Artimuosiuose Rytuose kelia

Manoma, kad Jungtinių Valstijų vykdomos karinės operacijos Pentagonui kainuos dešimtis milijardų JAV dolerių ir sukels raginimus mažinti išlaidas.<br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Manoma, kad Jungtinių Valstijų vykdomos karinės operacijos Pentagonui kainuos dešimtis milijardų JAV dolerių ir sukels raginimus mažinti išlaidas.<br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-01 12:23, atnaujinta 2018-01-29 00:56

Manoma, kad Jungtinių Valstijų vykdomos karinės operacijos Pentagonui kainuos dešimtis milijardų JAV dolerių ir sukels raginimus mažinti išlaidas. Prezidento administracijai ir Kongresui gali tekti susėsti prie vieno stalo ir iš naujo kalbėtis apie galimus JAV gynybos biudžeto, dėl kurio jau buvo ilgai ginčytasi dar 2011 metais, apribojimus.

„Debatai vis dar nepajudėjo iš vietos, esame įstrigę ir mūsų bandomame išraizgyti Gordijaus mazge niekas nepasikeitė“, - teigė vienas iš respublikonų Adamas Smithas.

Kasdien Pentagonas plečiamoms karinėms operacijoms Irake ir Sirijoje išleidžia po maždaug 10 mln. JAV dolerių, teigia karinių pajėgų atstovai. Jeigu JAV oro antpuoliai suintensyvėtų ar padidėtų jų mastas, iš viso šios operacijos per metus šaliai galėtų kainuoti nuo 2,4 iki net 6,8 mlrd. JAV dolerių. Tokią informaciją pateikia su Pentagonu bendradarbiaujantis JAV Strateginės ir biudžeto analizės centras.

Tiesa, tokios prognozės gerokai atsilieka nuo šiais fiskaliniais metais karinėms operacijoms Afganistane skirtų išlaidų - 85 mlrd. JAV dolerių. Tačiau išlaidos Irake jau ateinančiais mėnesiais turėtų padidėti, nes Pentagonas kovai su „Islamo valstybe“ skiria vis daugiau lėšų ir dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.