Paskelbė geriausius darbdavius Lietuvoje

Kodėl vienos kompanijos lazda negali atsiginti darbuotojų, o kitoms norinčiųjų dirbti tenka ieškoti ilgai ir kantriai? Niekam ne paslaptis, kad geriausiai savo vadovą ir darbovietę gali apibūdinti ne kas kitas, o jos darbuotojai. Šie žmonės puikiai mato, kokie santykiai klostosi tarp „šaknelių“ ir „viršūnėlių“, ir kokiomis dorybėmis bei nuodėmėmis pasižymi vadovas.

Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

Oct 8, 2014, 4:46 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 3:11 AM

Jau trečią kartą Lietuvoje organizuoti geriausio darbdavio apdovanojimai į Pirklių klubą sostinėje sukvietė gausų Lietuvos verslo elitą. „Best Employers 2014“ renginyje dalyvavo Lietuvos ir užsienio kapitalo mūsų šalyje veikiančių įmonių, kurios varžėsi dėl geriausio darbdavio titulo, atstovai.

Paskelbti geriausi Lietuvos darbdaviai

Ūkio viceministrė Rasa Noreikienė ceremonijos metu atviravo, jog jai pačiai teko dirbti organizacijoje, kur paprasti darbuotojai buvo labai vertinami ir jų indėlis pastebimas. „Geriausio darbdavio apdovanojimas rodo įmonės sveikatą“, - teigė ji ir pirmąjį apdovanojimą įteikė kompanijos „Cramo“ atstovams.

„Best Employers 2014“ apdovanojimas šiemet taip pat atiteko ir kompanijai „Lietuvos draudimas“.  „Trečias toks stovi ant mano stalo, bet už jų stovi žmonės, o už jų organizacija“, - džiaugėsi „Lietuvos draudimo“ vadovas Kęstutis Šerpytis.

Verslininkas atviravo, kad metai nebuvo lengvi, tad šis apdovanojimas jam ypač svarbus. Trečiasis „Best Employers 2014“ buvo įteiktas įmonei „Adform Lietuva“.

Nepagražinta nuomonė – vadovų pageidavimas

Mokymų ir konsultacijų kompanija „OVC Consulting“, atliekanti darbuotojų nuomonės tyrimus, 2012 - 2014 m. dirbo su 90 organizacijų, kurios pretendavo tapti geriausiais metų darbdaviais Baltijos šalyse. Tyrimo metu daugiausia dėmesio skirta darbuotojų įsitraukimui, lyderystei, veiklos kultūrai, patikimai lyderystei bei ilgalaikiam stabilumui. Tyrimo klausimyną užpildė daugiau nei 19 tūkst. respondentų.

Kompanijos „Aon Baltic“ atstovas Žilvinas Petraukas, kalbėdamas apie darbuotojų įsitraukimo į įmonės veiklą tyrimus, sakė: „Ši metodika leidžia išgirsti darbuotojų nuomonę ir sužinoti, kodėl ši nuomonė yra būtent tokia“.

Lygino su medžiu

„OVC Consulting“ partnerė ir konsultantė Diana Palivonienė, komentuodama tyrimo tendencijas, sakė „Bloga naujiena yra ta, kad esame tinginiai. Baltijos šalių rezultatai rodo, kad darbuotojų įsitraukimas yra daug žemesnis nei Rytų Europos šalių vidurkis, bet tiek blogų naujienų. Kalbant apie darbuotojų įsitraukimą, lyderystę, stabilumą – pastebima pozityvi tendencija“.

Specialistės teigimu, darbo aplinkos gerinimą galima palyginti su medžio auginimu, nes viskam reikia laiko, taip ir darbdaviai po truputį augina savo organizacijas: „Nors staigių šuolių tyrimų rezultatuose nepastebime, ilgalaikė tendencija pozityvi, Lietuvoje organizacinė kultūra tebėra formuojama. Tos organizacijos, kurios turi stiprią organizacinę kultūrą, pabrėžtinas vertybes, gali džiaugtis kur kas geresniais darbo rezultatais“.

Anot D.Palivonienės, darbdaviai turi žmonėmis rūpintis ne žodžiais, o darbais, leisti atsiskleisti darbuotojų talentais ir nepamiršti dalintis sėkme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.