„Omnitel“ prezidentas pripažino: „Pasiekėme dugną“

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidentas Danas Strombergas, pristatydamas trečiojo ketvirčio finansinę ataskaitą, pastebėjo, kad dugnas jau pasiektas – belieka atsispirti.

Didžiąją dalį „Omnitel“ pajamų atnešė mobiliosios paslaugos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Didžiąją dalį „Omnitel“ pajamų atnešė mobiliosios paslaugos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Gasiulis

Oct 17, 2014, 2:37 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:59 PM

Kompanijos pajamos praėjusį ketvirtį siekė 290 mln. Švedijos kronų (110,2 mln. Lt) ir buvo beveik tokios pat, kaip prieš metus (291 mln. Švedijos kronų arba 116,4 mln. litų). Tiesa, atsižvelgiant į valiutos svyravimus, rezultatai Lietuvos valiuta yra prastesni – pajamos sumažėjo apie 5,3 proc. Tačiau D.Strombergas teisinosi negalintis šių skaičių minėti.

„Tai būdinga ne tik Lietuvai. „TeliaSonera“ ataskaitas visoms rinkoms skelbia Švedijos kronomis. Šiuos skaičius aš ir galiu atskleisti“, – sakė jis.

„Omnitel“ prezidento teigimu, tai rodo, kad situacija stabilizavosi – pirmą kartą per pastaruosius penkerius metus. „Bendra mobiliojo ryšio rinka traukiasi. Mes taip pat kritome, bet dabar matome, kad pasiekėme dugną ir galime nuo jo atsispirti“, – teigė D.Strombergas.

Bene pagrindinė priežastis, leidusi sumažinti nuostolius, buvo didėjantis mobiliųjų duomenų naudojimas. Pernai per pirmus tris ketvirčius „Omnitel“ naudotojai persiuntė 6 mlrd. megabaitų duomenų, o šįmet tuo pačiu laikotarpiu persiųsta 9 mlrd. MB. Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Omnitel“ užima apie 60 proc. visos mobiliųjų duomenų rinkos.

Atsižvelgdama į tai, kompanija ketina ir toliau laikytis dabartinės strategijos – likti tinklo, technologijų ir kokybės lydere. Kaip ir praėjusiais metais, šįmet kompanija investicijoms numato iš viso skirti per 80 mln. Lt. Įmonės vadovas užsiminė, kad investicijos buvo nukreiptos ne tik į mobiliojo ryšio tinklo tobulinimą bei plėtrą, bet ir į kompanijos salonus didžiuosiuose šalies miestuose – dalis jų modernizuota, atidaryti keli nauji salonai. Taip pat buvo modernizuota interneto parduotuvė.

„Omnitel“ prezidentas žadėjo, kad iki šių metų pabaigos kompanijos 4G tinklu galės naudotis 70–75 proc. šalies gyventojų (šiuo metu jis prieinamas maždaug 65 proc. populiacijos). Anot jo, rugsėjo pabaigoje 4G tinklu naudojosi per 50 tūkst. išmaniųjų telefonų naudotojų Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.