Premjeras kvietė baltarusius toliau naudotis Klaipėdos uostu

Lietuvos Vyriausybės vadovas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 4, 2014, 1:07 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Tai Algirdas Butkevičius pareiškė Mogiliave (Baltarusija) vykstančiame 10-jame Lietuvos ir Baltarusijos ekonomikos forume, kuriame aptariami prekybos ir investicijų, transporto ir logistikos klausimai, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

Premjeras pakvietė Baltarusijos verslininkus toliau naudotis Klaipėdos uostu, kuris kasmet krauna vis daugiau krovinių.

„Kviečiu ir toliau naudotis mūsų neužšąlančiu jūrų uostu. Tai yra puiki galimybė Baltarusijai eksportuoti savo produkciją į Europą“, – sakė A.Butkevičius.

Jis pažymėjo, kad auga ir Baltarusijos krovinių srautas Lietuvos geležinkeliais. Tačiau, premjero teigimu, Baltarusijos verslininkai neskuba investuoti Lietuvoje, nors galėtų tai daryti.

„Kviečiame Baltarusijos statybų įmones dalyvauti konkursuose ir dirbti Lietuvoje“, - teigė Lietuvos premjeras.

Jo teigimu, Lietuvos ir Baltarusijos interesai apima transportą, energetiką, turizmą, regioninį bendradarbiavimą: „Mano nuomone, mums reikia efektyviau dirbti šiais klausimais“.

Pastačius dujų jungtį su Lenkija, Lietuva galės dujas tiekti šiai valstybei. Be to, plečiamas Klaipėdos-Kuršėnų dujotiekis, kuriuo iš Klaipėdos dujos bus gabenamos į Latviją ir Estiją. SGD terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ taip pat planuoja iki 2016 metų pabaigos pastatyti dujų skirstymo stotį, iš kurios dujos bus perpilamos į autodujovežius ir traukinių cisternas. Tokiu būdu dujas būtų galima tiekti ten, kur nėra dujotiekių arba jas panaudoti, pavyzdžiui, vilkikų kurui.

SGD terminalas pradės veikti nuo kitų metų sausio, pirmaisiais metais jo pajėgumas sieks 1 mlrd. kubų per metus, vėliau - apie 4 mlrd. kubų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.