„Tele2“ priglaudė partnerę, kuriai sudarė išskirtines sąlygas

Su prekybos partneriais nesutarianti „Tele2“ trečiadienį paskelbė nusipirkusi bendrovę „Personalo valdymas“. Mobiliojo ryšio operatorių po teismus tampantys prekybos partneriai nurodė, kad būtent šią įmonę protegavo „Tele2“, kitiems sudarydama nepalankias sąlygas.

„Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis teigia, kad prekybos salonų įsigijimas leis efektyviau aptarnauti klientus.<br>T.Bauro nuotr.
„Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis teigia, kad prekybos salonų įsigijimas leis efektyviau aptarnauti klientus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 6:45 AM

„Tele2“ pranešime nurodoma, kad sandorio vertė siekia 10 tūkst. litų.

„Personalo valdymas“ dirba 44 „Tele2“ salonuose visoje Lietuvoje, taip pat administruoja bendrovės internetinę parduotuvę. Įmonė teikia mažmeninės prekybos ir personalo nuomos bei administravimo paslaugas.

Bendrovėje dirba 254 darbuotojai. Visų jų darbo vietos bus išsaugotos, atlyginimų ir skatinimų sistema bei socialinės garantijos taip pat nesikeis. „Personalo valdymas“ veiks kaip „Tele2“ grupės įmonė – taip siekiama užtikrinti didesnį veiklos efektyvumą.

Įmonės generaline direktore paskirta „Tele2“ prekybos vadovė Vaida Burnickienė. Ankstesnė „Personalo valdymo“ vadovė ir savininkė Ingrida Kuzmickaitė dirbs bendrovės finansų direktore.

Iš viso „Tele2“ paslaugas Lietuvoje galima įsigyti 94 salonuose. Likusius salonus valdo bendrovės prekybos partneriai – įmonės, teikiančios pardavimų paslaugas. Tiesa, kiti partneriai jau ne sykį viešai piktinosi „Tele2“ veiksmais ir bylinėjasi su operatoriumi teismuose.

Gegužės mėnesį Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad „Tele2“ bendrovei „Stateta“ turės sumokėti 0,5 mln. Lt kompensaciją už komercinio atstovavimo santykių nutraukimą.

„Stateta“ pirmuosius salonus su „Tele2“ prekės ženklu įkūrė beveik prieš 15 metų, buvo vienas geriausių prekybos agentų, bet, įmonės vadovo Karolio Stasiukyno teigimu, prieš 4-5 metus „Tele2“ ilgalaikius partnerius ėmė žlugdyti, vengė mokėti jiems priklausančias kompensacijas.

„Nesilaikydama savo etikos kodekso ir Lietuvos įstatymų „Tele2“ nesąžiningai varžo mūsų kaip partnerio veiklą ir neteisėtai stumia mus iš rinkos: pažeidžia susitarimus, perima prekybos vietas ir proteguoja vienintelį naujai sukurtą prekybos agentą „Personalo valdymas“. Jam leidžiama įsikurti iš mūsų ir kitų engiamų agentų perimtuose salonuose, jo plėtrai sudaromos išskirtinės sąlygos, vieninteliam suteikiama galimybė kurti naujus salonus, tik jis aprūpinamas reikiamu kiekiu telefono aparatų“, – teigė K.Stasiukynas.

Iš „Statetos“ per 5 metus buvo perimta 14 prekybos vietų. Generalinio direktoriaus teigimu, „Tele2“ spaudimą daro ir ribodama telefonų kiekį atskiriems „Statetos“ valdomiems salonams – jų tiekimas sumažintas 7 kartus.

Tai jau trečiasis „Tele2“ partneris, kuris iš mobiliojo ryšio operatoriaus prisiteisė solidžią kompensaciją.

2005 m. į teismą kreipėsi UAB „Mobili linija“ ir „Telegausa“. Abi įmonės įrodė „Tele2“ nesąžiningą elgesį ir prisiteisė daugiau kaip milijoną litų.

Kitas prekybos agentas, „Mobilios visatos telekomunikacijos“, iš „Tele2“ reikalauja kompensacijos, kuri siekia apie 6,5 mln. Lt, o „Tele2“ prekybos agentas „Mobilaus ryšio telefonai“ operatoriui įteikė 3 mln. Lt vertės pretenziją. Su „Tele2“ nesutaria ir dar keli prekybos agentai: UAB „Digikomas“ ir jau bankrutavusi „Modux“. Visų bendrovių ieškiniai bendrai viršija 10 mln. Lt.

„Tele2“ atstovai aiškina, kad prekybos salonus administruoja tas tiekėjas, kuris dirba efektyviau. O jei to padaryti nepavyksta, tenka užleisti vietą kitiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.