Rusija nesusiskaičiavo – dėl karo pritrūko druskos

Rusijos žemės ūkio ministerija penktadienį šalyje užfiksavo valgomosios druskos trūkumą. Taip nutiko, nes sumažėjo druskos importas iš Ukrainos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2014, 2:14 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:44 AM

Kaip teigia Rusijos žemės ūkio ministro pavaduotojas Andrejus Volkovas, kurį cituoja agentūra TASS, į Rusiją itin didelis druskos kiekis buvo vežamas iš Ukrainos, nes, „atsižvelgus į logistikos sąnaudas, verslininkams taip buvo pelningiau“. Viceministras patikino, kad šiuo metu vyksta tiekimo perorientavimas iš kitų rinkų.

Iš viso per metus Rusijoje suvartojama 1,5–1,6 mln. tonų druskos. Pasak Rusijos gamintojų ir maisto produktų tiekėjų asociacijos (Rusprodsojuz), 2013 metais iš užsienio buvo importuojama maždaug 40 proc. valgomosios druskos, t. y. 0,6 mln. tonų, iš jų 80 proc., arba 0,5 mln. tonų, – iš Ukrainos.

Didžiausia valgomosios druskos importuotoja Rusijoje laikoma Ukrainos valstybinė įmonė „Artyomsol“. Pavasarį bendrovė sustabdė valgomosios druskos gamybą dėl neramumų Ukrainoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.