Po nepalankaus teismo sprendimo - vadovų rokiruotė

Po nepalankaus teismo sprendimo

Nušalintą Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktorius A.Sasnauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nušalintą Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktorius A.Sasnauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-11-19 16:39, atnaujinta 2018-01-21 02:19

Tai trečiadienį patvirtino sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

Ji žurnalistams trečiadienį taip pat teigė, kad ministeriją jau pasiekė teismo dokumentai dėl A.Sasnausko, tad neliko kliūčių jį oficialiai nušalinti.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį A.Sasnauską pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo ir skyrė jam dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikui. Nuteistasis negalės be bausmės vykdymo atidėjimą prižiūrinčios institucijos leidimo išvykti ilgiau nei septynioms paroms.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo baudžiamąją bylą dėl 2009 metais VLK organizuotų ir vykdytų viešųjų intelektualinės saugos paslaugų pirkimų. Teisėsauga nustatė, kad realiai konkursais siekta pirkti paslaugą pasiklausymo aparatūrai aptikti ir jai neutralizuoti.

Šią paslaugą ketinusiam teikti bendrovės „Gelsauga“ apsaugos ekspertui Robertui Janickui teismas skyrė vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikui.

Anot teisėsaugos, A.Sasnauskas norėjo sužinoti, ar jo kabinete nėra sumontuota pasiklausymo aparatūra. Iš bendrovės „Gelsauga“ gauta įranga turėjo aptikti ir neutralizuoti slaptą pasiklausymo aparatūrą. Specialiųjų tyrimų tarnybos teigimu, A.Sasnauskas nusprendė organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti bendrovę „Gelsauga“.

Teismas padarė išvadą, kad A.Sasnauskas panaudodamas savo einamas pareigas siekė, kad VLK lėšomis būtų finansuojamos privačios paslaugos, „ir ne bet kokios paslaugos, o tokios, kuriomis būtų siekiama apsisaugoti nuo galimų teisėsaugos institucijų tyrimų“.

A.Sasnauskas savo kaltę neigia ir žada teismo nuosprendį skųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.