Ukraina skundžiasi nebeturinti net būtino anglių kiekio

Ukraina neturi būtinų

Į karą įtrauktos Ukrainos atsargos senka.<br>AP nuotr. iš archyvo
Į karą įtrauktos Ukrainos atsargos senka.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-19 21:05, atnaujinta 2018-01-21 01:50

„Zmijevskajos jėgainėje likusios atsargos siekia 30 tūkst. tonų, o Tripolskajos - 50 tūkst. tonų. Tai yra, ten esančių atsargų užteks tik kelioms dienoms. Iš tiesų šiuo metu (elektrinės) dirba tik iš inercijos. Štai kodėl reikėjo anglių iš Pietų Afrikos - neturime anglių atsargų“, - sakė J. Ziukovas.

Pasak jo, pagal nuostatas elektrinių sandėliuose turi būti laikoma 3-3,1 mln. tonų akmens anglių - tai mėnesio atsargos. „Geriau - daugiau. Bet tai yra minimalus kiekis, žemiau nurodomos ribos jau negalima. O mes neturime net jo. Jeigu atsiras kokių trukdžių geležinkeliuose, muitinėse, kis oro ar karinio konflikto sąlygos - viskas - elektrinės sustos ir sutriks visa sistema“, - teigė viceministras.

Pareigūnas pareiškė, kad šiuo metu yra trys būdai, kaip pirkti anglis: iš Ukrainos valstybinių įmonių, skelbiant atvirus siūlymus šalims, kur išgaunamos reikiamos rūšies anglys, arba iš Rusijos. „Dujas juk perkame Rusijoje, galime ir anglis pirkti Rusijoje. Juk ten gauname ir branduolinio kuro. Esame pririšti prie šios sistemos“, - sakė viceministras.

2012-2013 metais, anot J. Ziukovo, Ukrainoje buvo išgaunama 85 mln. tonų akmens anglių. Šiluminės energetikos sektorius sunaudodavo apie 40 mln. tonų. Dabar susiklosčiusi situacija, anot ministro pavaduotojo, yra beprecedentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.