Bendrovė „Stumbras“ į Švediją eksportuos ekologišką džiną

Sutartį dėl ekologiškos degtinės išpilstymo su vienu didžiausių Švedijoje alkoholinių gėrimų importuotojų „Galatea Beer Spirits & Wine“ vasaros pradžioje pasirašiusi bendrovė „Stumbras“ plečia savo partnerystę. Nuo kitų metų pradžios į Švediją ji eksportuos Lietuvoje pagamintą ekologišką džiną.

„Stumbro“ produkcija vis plačiau sklinda po pasaulį.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
„Stumbro“ produkcija vis plačiau sklinda po pasaulį.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:41 PM

„Kompanijos atstovai ne kartą buvo atvykę į Lietuvą įsitikinti, ar tikrai sugebėsime kokybiškai pilstyti ekologiškus gėrimus, nes švedų reikalavimai gėrimams labai aukšti. Pastebime, kad ekologiški gėrimai tampa madingi ne tik Skandinavijoje, bet ir kitose šalyse. Tai patvirtino ir mūsų partneriai. Manome pasiūlyti daugiau tokių gėrimų vartotojams“, – sako „Stumbro“ marketingo direktorius Algirdas Čiburys.

„Stumbras“ ir „Galatea Beer Spirits & Wine“ pasirašė trejų metų kontraktą gaminti ekologišką „Good ol' Sailor Vodka“ degtinę. Per metus lietuviai įsipareigojo pagaminti 200 tūkst. butelių.

Lapkritį susitarimą papildė ekologiškas „Sailor“ džinas, kurio gaminimui bendrovė ruošiasi nuo 2015 metų pradžios. Papildomos investicijos į gėrimų pilstymo liniją „Stumbre" siekė apie 138 tūkst. Lt (40 tūkst. EUR). Švedai papildomai investavo į butelio, kamštelio, etiketės ir dėžės dizainą.

„Šios sutarties nauda yra ne tik finansinė. Tokio lygio kompanija, turinti partnerių daugelyje pasaulio šalių, suteikia naujų žinių, rekomenduoja patikimus tiekėjus. Žinoma, mūsų patirtis ir technologijos jiems taip pat yra įdomios. Tai padeda augti ir plėsti akiratį. Su Švedijos kompanija jau aptariame ateityje „Stumbro“ gamykloje gaminti kitų prekinių ženklų gėrimus“, – teigia A. Čiburys.

2014 metų trečią ketvirtį visas „Stumbro“ eksportas išaugo ketvirtadaliu, palyginti su tuo pačiu ketvirčiu 2013 metais. „Stumbro“ eksportas, skaičiuojant litrais, sudaro 24 proc. visų pardavimų.

Apie AB Stumbrą:

AB „Stumbras“, įkurta 1906 metais, šiuo metu yra didžiausia ir moderniausia Lietuvos stipriųjų alkoholinių gėrimų (degtinių, trauktinių, likerių ir brendžių) gamintoja ir eksportuotoja.

Įmonė yra didžiausių mokesčių mokėtojų dešimtuke. Bendrovė įeina į MV GROUP įmonių grupę, kuri yra viena didžiausių verslo grupių Baltijos šalyse, vienijanti šešias koncernui „MG Baltic“ priklausančias įmones: „Stumbrą“, alkoholinių gėrimų, tabako ir kt. prekių didmeninės prekybos lyderę Baltijos šalyse „Mineraliniai vandenys“, jos dukterines įmones Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje bei logistikos bendrovę „Tromina“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.