Berlyne gabūs lietuviai džiaugėsi verslininkų viliotiniu

„Atgal į Lietuvą!” Tokiu šūkiu Berlyne Lietuvos ir Vokietijos verslo atstovai pristatė naujas galimybes mūsų šalyje, ir skatino išeivius apsvarstyti galimybę grįžti namo. Lapkričio pabaigoje įvykęs renginys – jau ne pirmas projekto „Backto.lt“ kūdikis. Pirmieji susitikimai su Lietuvos išeiviais buvo jau rengti Stokholme, Osle, Kopenhagoje, Londone.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 1:10 AM

Pasak projekto sumanytojo Lino Stankaus, ekonominės prognozės tampa vis labiau palankios norintiems grįžti į Lietuvą. Tie, kurie artimiausiu metu grįžti dar neplanuoja, konferencijoje buvo pakviesti prisidėti prie savo šalies ekonominio vystymo ir visuomenės gyvenimo gerinimo investuodami Lietuvoje.

„Atgal į Lietuvą“ konferencijoje dalyvavo LR ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvos biuro vadovė Audronė Ercienė, „Siemens“ vadovas Kęstutis Čiplys, „Lidl Lietuva“ plėtros vadovas Mindaugas Falkauskas, „Schmitz Cargobull Baltic“ produktų vystymo vadovas Ernestas Dumbrys, „Berlin Chemie Menarini Baltic“ finansų vadovė Edita Grinytė.

Darbo vietų yra

„Lietuvoje auga investicijos iš Vokietijos, Vakarų Europos šalių, JAV bei kuriasi vis nauji paslaugų centrai. Jie Lietuvoje ir tampa patraukliausiais darbdaviais. Vokiškai kalbančių ir kultūrinį supratimą apie Vokietiją ir vokiečius turinčių žmonių poreikis tik didėja. Tokių žmonių poreikis kitais metais gali siekti 100 – 200 naujų darbo vietų Lietuvoje.

„Alliance for Recruitment“ (liet. „Įdarbinimo sąjunga“) džiaugiasi šia iniciatyva ir ją remia, prisidėdama prie pozityvios žinios apie Lietuvą skleidimu. Ji taip pat supažindindina jaunus žmones, studijuojančius ar dirbančius Vokietijoje, su darbo rinkos situacija bei pristato naujas karjeros galimybes Lietuvoje“ – konferencijoje kalbėjo „Alliance for Recruitment“ vadovas Andrius Francas.

Prieš 15 metų Lietuvoje pradėjusi veikti Vokietijos įmonės „Schmitz Cargobull AG“ atstovai sako nuolat ieškantys techninės srities specialistų. Bendrovė yra sėkmingai investavusi ir turi dukterinę įmonę Panevėžyje „Schmitz Cargobull Baltic“, kuri gamina krovinines priekabas, puspriekabes bei izoterminius kėbulus sunkvežimiams. Tarptautinė įmonė bendradarbiauja su visais Europos sunkvežimių gamintojais, daugiau nei 90 proc. produkcijos eksportuoja. Šiuo metu įmonėje dirba 350 žmonių, generuojama apyvarta yra per 100 mln. eurų.

Siūlo mokymus

„Schmitz Cargobull Baltic“ produktų vystymo vadovas Ernestas Dumbrys Berlyno konferencijoje dalyviams pristatė savirealizacijos galimybes Lietuvoje dirbant su įvairių sričių partneriais visoje Europoje. Įmonėje daug dėmesio skiriama darbuotojo ugdymui bei siūlomos konkurencingos darbo sąlygos ne tik Aukštaitijos, bet ir visos Lietuvos mastu. Siekiant užsibrėžtų ateities tikslų didžiausias poreikis yra įvairių techninių sričių inžinieriams bei konstruktoriams.

„Lidl Lietuva“ plėtros vadovas Mindaugas Falkauskas konferencijoje patikino, jog bendrovė aktyviai ieško patyrusių profesionalų, tiek aukštųjų mokyklų absolventų dirbti įvairiose mūsų įmonės veiklos srityse. Būsimi darbuotojai bus mokomi "Lidl" tinklo padaliniuose Lietuvoje ir Europoje. Čia siūlomos puikias sąlygos ugdyti profesines kompetencijas ir įgyvendinti savo kūrybinius sumanymus už patrauklų atlyginimą ir karjeros galimybes. 

Jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai" koordinatorė Rūta Mačiulytė Vokietijos lietuvius kvietė apsvarstyti galimybę savo žinias pritaikyti konsultuojant Lietuvos viešąjį sektorių. Nuo 2012 m. JPP „Kurk Lietuvai" vienerių metų apmokamoms stažuotėms į Lietuvą grąžino daugiau nei 70 tarptautinės patirties turinčių jaunuolių.

Berlyne vykusi konferencija – penktasis „Backto.lt“ renginys. Projektu „Backto.lt“ siekiama užsienio šalyse gyvenančius ar studijuojančius lietuvius paskatinti grįžti į Lietuvą ir pradėti savo darbo karjerą, kurti verslą, prisidėti prie socialinės gerovės stiprinimo. Projektas taip pat skatina artimesnį išeivių ir Lietuvoje likusių tautiečių bendradarbiavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.