Per krizę Latvijoje mezgė ryšius – dabar auga, kaip ant mielių

Latvijos nacionalinės bibliotekos inžineriniai sprendimai, Latvijos valstybinio televizijos ir radijo duomenų centras, Latvijos geležinkelių duomenų perdavimo tinklas – tai keli svarbiausi projektai kaimyninėje šalyje, prie kurių prisidėjo Lietuvos intelektualių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-04 15:51, atnaujinta 2018-01-19 23:24

Dukterinėje įmonėje Latvijoje „SIA Fima“ šiandien dirba 60 vietinių specialistų, kurie, kartais pasitelkdami ir kolegas iš Lietuvos, įgyvendina vis daugiau reikšmingų projektų.

Latvijoje ir kitose užsienio rinkose veikiančių „Fima“ antrinių įmonių privalumas – galimybės vienu metu įgyvendinti tarpusavyje derančius kompleksinius sprendimus.

„Mažesnės vietos įmonės paprasčiausiai neturi tam reikiamų pajėgumų, patirties. Mes, veikiame keliose šalyse ir „Fima“ patirtis įgyvendinant kompleksinius projektus – didelė ir ilgametė.

Be to, prireikus, turime galimybę pasitelkti specialistų iš Lietuvos. Tai naudinga ir užsakovui, ir mums patiems, nes keitimasis žiniomis skatina tobulėti. Be to, tampame žinoma tarptautine bendrove“, – aiškino „Fima“ vadovas plėtrai Vytautas Zinkevičius.

Pasak jo, vienas iš įmonės sėkmės faktorių tas, kad visi „SIA Fima“ darbuotojai – vietiniai. Tai yra labai svarbu, nes tuomet vietiniai užsakovai ir partneriai įmone labiau pasitiki ir vertina palankiau.

Į kaimyninės Latvijos rinką bendrovė įžengė prieš pat ekonominį sunkmetį, 2006 metais. Tai nebuvo lengva. Anot įmonės plėtros vadovo, savo šalyje gali būti žinomas, o užsienyje viską turi pradėti nuo nulio. Privalai įrodyti, kad gali pasiūlyti kažką geriau, daugiau nei vietinės įmonės. Be to, tenka perprasti ir verslo pasaulio, ir kultūrinius skirtumus, kurių yra nemažai netgi tokioje artimoje šalyje, kaip Latvija.

„Tuos metus, kol dar neturėjome daug užsakymų, vėliau per ekonominę krizę, nepaisant sunkumų, išnaudojome labai efektyviai. Tą laiką skyrėme vietinei rinkai pažinti – mezgėme verslo ryšius, pristatinėjome savo veiklą, dalinomės žiniomis. Visa tai atsiperka dabar“, – sakė V. Zinkevičius.

2014–aisiais „SIA Fima“ pasirašė daugiau sutarčių, kurių vertė – net penkis kartus didesnė nei ankstesniais metais. Dukterinės įmonės pardavimai šiemet, planuojama, sieks apie 32,43 mln. litų (9,42 mln. eurų) – apie 6,5 mln. litų daugiau negu pernai.

Tarp svarbių projektų Latvijoje – strategiškai svarbios Latvijos nacionalinės bibliotekos pastato inžineriniai sprendimai. Jame įdiegė įeigos kontrolės, apsaugos signalizacijos, garsinio ryšio ir telekomunikacijų sistemos, taip pat ir su kitomis inžinierinėmis sistemomis integruota vaizdo stebėjimo sistema, kurią sudaro net 150 vaizdo kamerų.

Keli reikšmingi projektai įgyvendinami su „Latvijos geležinkeliais“. „SIA Fima“ komanda modernizuoja pagrindinį „Latvijos geležinkelių“ duomenų perdavimo tinklą, įrengia naujas eismo valdymo ir elektros tiekimo sistemas Liepojos geležinkelio stotyje, baigia 52 km ilgio geležinkelio ruožo Skriveri–Krustpils antrųjų kelių rekonstrukcijos darbus.

Įmonė jau įrengė ir išplėtė duomenų centrą Latvijos valstybiniame televizijos ir radijo centre (LVRTC), vykdo duomenų centro įrengimo darbus Latvijos universiteto Matematikos ir kompiuterinių mokslų institute (LUMII), pradeda Rygos technologijų universiteto (RTU) duomenų centro įrengimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.