Kanapių aliejuje - teršalai

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama valstybinę kontrolę, bendrovės „Rudugys“ aliejaus gamybos ir fasavimo ceche (Šilutės pl. 95 B, Klaipėda) nustatė, kad šioje įmonėje pagamintas kanapių sėklų aliejus užterštas benzo(a)pirenu (partijos Nr. 06-2014, tinka vartoti iki 2015-03-22).

„Rudugiui“ uždrausta realizuoti sandėlyje buvusį nesaugios partijos aliejaus kiekį, nurodyta likučius nedelsiant surinkti iš rinkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Rudugiui“ uždrausta realizuoti sandėlyje buvusį nesaugios partijos aliejaus kiekį, nurodyta likučius nedelsiant surinkti iš rinkos.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 5:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:26 AM

Aliejaus gamybai buvo naudojama kiniškų kanapių sėklų žaliava. Pirmą kartą šios rūšies nesaugus aliejus dėl didžiausios leistinos koncentracijos (2,0 µg/kg) viršijimo buvo atšauktas iš rinkos šių metų lapkričio mėnesį. Šis aliejus taip pat buvo pagamintas iš kiniškų kanapių sėklų. „Rudugiui“ uždrausta realizuoti sandėlyje buvusį šios partijos aliejaus kiekį, nurodyta nesaugaus aliejaus likučius nedelsiant surinkti iš rinkos. Apie šį atvejį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Europos Komisiją ir kaimynines šalis Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF. Vartotojai, įsigiję minėtos partijos kanapių aliejaus, gali grąžinti jį pardavėjams ir atgauti sumokėtus pinigus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.