Dalis šventinių eglučių Šiauliuose virs biokuru

Per šventes jų namus puošusias eglutes šiauliečiai galėjo panaudoti šilumos gamybai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 9, 2015, 2:25 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 1:21 PM

Tokia AB „Šiaulių energija“ pasiūlyta galimybe suskubo pasinaudoti patys mažiausieji šiauliečiai – už eglučių surinkėjams atiduotą žaliaskarę jie gavo saldainių.

Kad per šventes namams jaukumą teikusios eglutės šventėms pasibaigus dar gali pasitarnauti kitam tikslui – virsti ekologišku biokuru - AB „Šiaulių energija“ darbuotojai sumanė prieš trejus metus.

Šiemet per dvi dienas trukusią „Eglučių surinkimo“ akciją jos buvo renkamos įvairiose miesto vietose.

Surinktus medelius darbuotojai atvežė į AB „Šiaulių energija“ teritoriją, kur jie bus susmulkinti ir virs biokuru. Iš šio kuro gauta šiluma sugrįš į šiauliečių namus.

Pasak AB „Šiaulių energija“ atstovo spaudai Justino Visocko, surinktų eglučių nėra tiek daug, kad būtų galima pagaminti labai daug šilumos, todėl „Eglučių surinkimo“ akcija rengiama ne siekiant naudos.

„Ši akcija yra labiau mokomoji ar auklėjamoji akcija. Mes šiauliečiams pateikiame alternatyvą – parodome jiems, kad eglutę nebūtina kur nors išmesti, ją ir po švenčių galima panaudoti. Po tokios akcijos ir miestas tampa švaresniu - eglutės nesimėto kiemuose“, - portalui lrytas.lt sakė J.Visockas.

Eglučių surinkimo punktuose AB „Šiaulių energija“ darbuotojai ypač laukė mažųjų šiauliečių. Vaikams už tai, kad atnešė eglutę, buvo išdalinti keli šimtai saldžių dovanėlių.

Be gyventojų atneštų eglučių per „Eglučių surinkimo“ akciją buvo surinktas ir pusšimtis Šiaulių miesto bulvarą puošusių eglių.

Biokuro gamybai bus panaudota ir Šiaulių universiteto kiemelį puošusi eglė. Kasmet surenkamų eglučių vis daugėja, todėl „Eglučių surinkimo“ akcija bus vykdoma ir kitąmet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.