Baltijos šalių kulinariniame kelyje - lietuviškas kastinys

Šiemet Berlyne vyks jau 80-oji tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2015“. Tai vienas svarbiausių ir didžiausių įvykių žemės ūkyje, kur pristatomi geriausi produktai iš viso pasaulio. Tai nepakartojama galimybė paragauti tūkstančius skanėstų iš tolimiausių pasaulio kampelių. Beje, parodos svečiai galės susipažinti su Baltijos šalių kulinariniu paveldu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 12:17 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:37 AM

Šiemet „Žaliosios savaitės“ partnerė yra Latvija. Lietuvos kaimynė organizuoja išskirtinį renginį Baltijos šalių „Kulinarinį kelią“, prie kurio prisijungs ir kitos valstybės. Devynios šalys, išsidėsčiusios aplink Baltijos jūrą, ketina pristatyti savo kulinarinį paveldą ir parodyti bei pavaišinti parodos dalyvius išskirtiniais, tradiciniais patiekalais.

Būtent Baltijos jūra yra centras, jungiantis skirtingas šalių kultūras. Lietuva renginio metu ketina pristatyti tradicinį varškės sūrį, midų ir kastinį su bulvėmis. O štai danai žada atvežti nacionalinio alaus ir sūrio, švedai parodos dalyvius ketina vaišinti ekologiška degtine, jų kaimynai norvegai pasiūlys rūkytos lašišos, o lenkai – kiaulienos. Kiekvienos šalies atstovai žada paruošti skaniausių patiekalų.

„Kiekvienos valstybės virtuvė yra išskirtinė, kur gausu įdomių ir netradicinių patiekalų. „Kulinarinis kelias“ – tai įvairių skonių ekskursija, kur per trumpą laiką, galima aplankyti net devynias valstybes. Savo produktais garsėjame visame pasaulyje, tad turime puikią galimybę plėsti rinkas ir auginti savo kraštą. Planuojame susitikti su kitų šalių žemės ūkio ministrais ir aptarti esamą padėtį bei stiprinti dvišalį bendradarbiavimą“, – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Pirmasis susitikimas dėl „Kulinarinio kelio“ rengimo vyko prieš metus Berlyne, tuomet buvo kalbama apie idėją ir jos įgyvendinimą, dabar parodos svečiai ir dalyviai pamatys rezultatus.

Šiemet „Žaliojoje savaitėje“ įsikūrusiame Lietuvos stende netruks tradicinių lietuviškų gaminių, o lankytojai galės paragauti ekologiškų mėsos gaminių, imbierinio alaus ir kitų lietuviškų patiekalų. Taip pat galės pasigrožėti tautinėmis verbomis, lietuviškais mezginiais, gaminiais iš medžio ir keramikos bei stebėti šakočio kepimo procesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?