Sporto klubai „Impuls“ turės pigesnį brolį

Penkių asmenų Audrės šeima jau kone dešimtmetis lankosi sporto klube „Active Gym“. Nors tokiam būriui žmonių kas mėnesį sporto klubui tenka atseikėti apvalią sumą, tačiau ir Audrė sako, jog ne pinigai lemia, kurį sporto klubą lankyti.

Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jan 12, 2015, 10:57 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:09 AM

„Eidami penkiese gauname šeimos nuolaidą. Todėl už neribotą abonementą kas mėnesį vietoj 200 litų žmogui sumokame 154 litus. Iki Naujųjų skaičiai buvo dar mažesni: 180 litų be nuolaidos ir 136 litai su nuolaida. Jei nuolaidos nebūtų, tikriausiai reikėtų ieškoti kur pigiau. Tačiau, dairydamasis sporto klubo, pirmiausia žiūri, kad būtų arti darbo ar namų“, - pasakojo Audrė.

Jos lankomame sporto klube nerasite baseino, bet yra pora pirčių. Sunkmečiu buvo išjungta ir sūkurinė vonia, bet pastaruoju metu joje vėl ėmė burbuliuoti vanduo. Tačiau Audrei už šiuos patogumus svarbiau tai, kad treneriai pažįsta sportuojančius, žino, kas ką pajėgia, kas ko negali. Moteris prisimena, kad iš kartu su ja sportuojančių žmonių buvo tokių, kurie gavo dovanų abonementą „Impuls“ sporto klube. „Grįžo atgal. Sakė, ten – fabrikas“, - kalbėjo moteris.

Svarbiausia - treneris ir gera kompanija

Vilnietė Inga sostinėje lanko sporto klubą „Tik jums“. Čia nėra pirčių, baseinų, rūbinėse, jei prisirenka daugiau sportuojančiųjų – kuklu vietos. Ir galvą yra tekę plauti šaltu vandeniu, nes karštas buvo išjungtas. Ir nors Inga kreipia dėmesį į kainą, tačiau ji nėra lemiantis veiksnys.

„Yra du kertiniai dalykai. Ir nežinau, kuris jų svarbesnis. Viena – tai treneris. Yra tekę lankyti sporto klubą, kur savimi patenkinta trenerė sportuodama negalėjo atplėšti akių nuo veidrodžio. Antra – puiki sportuojančių bendraamžių kompanija. Galbūt „gazelės“ eina vakarais, mes renkamės rytais“, - pasakojo Inga.

Sporto klubo tinklapyje nurodyta, kad neribotas abonementas mėnesiui, priklausomai nuo tam tikrų sąlygų, kainuoja 190-207 litus. Tačiau kadangi čia sportuoja daugiau penkerius metus, pašnekovė gauna nuolaidą. „Ilgą laiką už treniruotes mokėjau 111 litų. Rudenį pabrango iki 130 litų. 200 litų tikrai nemokėčiau“, - kalbėjo Inga.

Siauresnės paslaugos ir pigios salės

Nuo šių metų sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ atidaro naujos koncepcijos sporto klubų tinklą „Lemon Gym“.

Kaip aiškina sporto klubų įkūrėjai, jau vasarį Vilniaus Pilaitės rajone atsidarysiantis žemesnės kainos kategorijai priskiriamas pirmasis sporto klubas skirtas norintiems sportuoti arčiau namų ar darbo vietų, ieškantiems kokybiškų paslaugų už mažesnę kainą. Naujajame sporto klube Pilaitėje bus salė su 70 treniruoklių.

Pirmaisiais metais planuojama atidaryti tris „Lemon Gym“ klubus, į kurių plėtrą bus investuota daugiau nei 1 mln. eurų. Tikimasi, kad iki metų pabaigos tinklo apyvarta sieks 1,1 mln. eurų.

„Impuls LTU“, valdanti sveikatingumo klubų tinklą Lietuvoje „Impuls“, į naujojo sporto klubų tinklo įrangą šiemet planuoja investuoti apie 450 tūkst. eurų. Vidutinis naujųjų sporto klubų plotas bus apie tūkstantis kvadratinių metrų, iki metų pabaigos „Lemon gym“ tikisi pritraukti ne mažiau nei 3 tūkst. nuolatinių lankytojų.

Kiek įprastai kainuos sportuoti šiame sporto klube, neskelbiama. Žinoma tik tai, kad sausį, pirmąjį sporto klubo veiklos mėnesį, neribotas abonementas kainuoja 15 eurų (51,80 lito).

Verslo plėtros vadovas Almantas Krikščiūnas pasakoja, kad visi klubai bus įrengti labiausiai apgyvendintuose ar daugiausia įstaigų turinčiuose rajonuose su automobilių statymo aikštelėmis ir patogiu susisiekimu viešuoju transportu. Siekiant išvengti eilių naujieji klubai bus „automatizuoti“.

Užsienyje atliktos apklausos parodė, kad žemesnės kainos sporto klubus dažnai renkasi pradedantieji fiziškai aktyvų gyvenimo būdą – jie ilgainiui tampa nuolatiniais sporto entuziastais.

Kaip teigia apklausų dalyviai, žemesnės kainos sporto klubų paslaugos ir kainodara yra lengviau perprantama pradedantiesiems lankytojams. Skandinavijos šalyse, Didžiojoje Britanijoje ir JAV sporto klubų lankytojai sudaro 15-20 proc. gyventojų, o Lietuvoje – tik apie 1,5 proc., taigi rinka turi potencialo augti atsiradus naujam nebrangių klubų tinklui.

„Pastaraisiais metais ši rinka vystosi labai sparčiai, auga poreikis ne tik aukštos kokybės klubams su pilnu paslaugų paketu, bet ir siauresnių paslaugų, gerokai pigesnėms sporto salėms“, - teigia „Impuls LTU“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.