Kauniečiams už nenuvalytas gatves - 5 tūkst. eurų bauda

Penkių tūkstančių eurų bauda paskirta įmonei „Kauno švara“. Ji baudžiama, nes operatyviai nesureagavo į oro pokyčius ir nesuteikė sutartimi su Savivaldybe numatytų paslaugų - laiku nenuvalė apsnigtų ir slidžių Kauno gatvių.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-01-13 12:34, atnaujinta 2018-01-16 05:55

Praėjusį sekmadienį, kai vakare Kaune gausiai pasnigo, ir miesto gatvėse susidarė sudėtingos eismo sąlygos, teko net uždrausti transportui – autobusams, troleibusams, lengviesiems bei kitokiems automobiliams – pakilti Parodos gatve į Žaliakalnį.

Su šiais nepatogumais susidurta bendrovei „Kauno švara“ tuomet neužtikrinus operatyvaus ir tinkamo šios bei kitų apsnigtų ir apledėjusių gatvių barstymo ir valymo.

„Savivaldybė iš gyventojų sulaukė nemažai nusiskundimų dėl bendrovės „Kauno švara“ neatsakingumo valant ir barstant gatves praėjusį savaitgalį, ypač, – dėl Parodos kalno. Sutartyje yra numatytos sankcijos už netinkamai atliekamą darbą. Todėl tos sankcijos šiuo atveju ir bus pritaikytos.

Tikimės, kad likusį žiemos laiką bendrovė situaciją gatvėse stebės atidžiau ir sudėtingais atvejais reaguos operatyviai, tad eismo sąlygos nebus labai apsunkintos ir gatvių uždarinėti neteks“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.