Briuselio sprendimas leis naudoti milijardinę paramą žemės ūkiui

2014-2020 metų Lietuvos Kaimo

Tarp pagrindinių Lietuvos kaimo plėtros programos tikslų – dirvožemio būklės gerinimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Tarp pagrindinių Lietuvos kaimo plėtros programos tikslų – dirvožemio būklės gerinimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-13 14:23, atnaujinta 2018-01-13 06:59

„Pirmiausia tai, kad programa patvirtinta ir patvirtinta vienos iš pirmųjų šalių, yra svarbus žingsnis. Tai leidžia tas lėšas atrišti ir panaudoti naujos finansinės perspektyvos pinigus, jau dabar pradėti projektus. Turime daug galimybių šias lėšas panaudoti efektyviau ir pirmiau“, – sakė ambasadorius Raimundas Karoblis.

Diplomato teigimu, tai, kad Lietuva tarp ES šalių susiderėjo viena pirmųjų, yra geras ženklas ir parodo, kad šalis teisingai bei laiku susidėliojo prioritetus, kurie tapo sėkmingų derybų pagrindu.

„Tai – geras ženklas, rodantis, kad galime judėti į priekį. Žemės ūkio ministrė ir jos žmonės labai stipriai dirbo su šia programa. Manau, kad sėkmę lėmė ankstyvas prioritetų nusistatymas ir žinojimas, ko norime“, – sakė R.Karoblis.

Jo vertinimu, kitoms šalims nėra taip paprasta, nes jų procesas užtruko tiek viduje, tiek su Europos Komisija.

„Ko gero, antrasis dalykas yra tai, kas esame viena iš efektyviausiai paramą panaudojančių šalių praeitoje finansinėje perspektyvoje, ir esame vertinami kaip užtikrinantys neblogą efektyvumą. Neturėjome jokių didesnių problemų ar įtarimų jokioje srityje“, – sakė ambasadorius.

Naujosios Kaimo plėtros programos paimtis siekia 1,9 mlrd. eurų – apie 17 proc. mažiau negu 2007-2013 metais. Europos Komisija penktadienį patvirtino, kad programai skirta 1,6 mlrd. eurų ES biudžeto lėšų ir 0,3 mlrd. eurų nacionalinių lėšų.

Programos lėšomis numatyta paremti beveik 8 tūkst. ūkių, išsaugant biologinę įvairovę, gerinant dirvožemio būklę, skatinant ekologinę žemdirbystę, sukuriant beveik 2 tūkst. darbo vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.