Verslininkams senosios Palangos stoties teritorijos neatiduos

Iš Palangos centro į miesto pakraštį iškėlus autobusų stotį, senosios vietoje planuojama įrengti naują turistų traukos centrą. Jau šį pavasarį turėtų būti pradėti naujos kurorto aikštės projektavimo darbai. Palangos politikai nori, kad naujojoje aikštėje prie Turizmo informacijos centro įsikurtų tautodailininkai, o žiemą veiktų dirbtinio ledo čiuožykla, būtų įrengtas kalėdinis miestelis.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 18, 2015, 8:54 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:38 PM

Svarstoma, kad ateityje į šią vietą galėtų persikelti šiuo metu prie Jono Basanavičiaus ir Vytauto gatvės kampo suvenyrais prekiaujantys palangiškiai.

Dar prieš pastatant ir atidarant naująją Palangos autobusų stotį kurorte sklandė gandų, kad senosios vietoje išdygs viešbutis, naujas prekybos centras arba daugiaaukštė automobilių stovėjimo aikštelė, mat nemenkas sklypas su pastatais yra pačiame centre, o tai – gardus kąsnelis verslininkams.

Tačiau aiškėja, kad kurorto valdžia turi planų įrengti naują aikštę, rašo „Lietuvos žinios“.

Pasak Palangos mero Šarūno Vaitkaus, politikų užsakymu jau sukurta preliminari šio vietos rekonstrukcijos vizualizacija. Laikinai Palangos miesto savivaldybės administracijai vadovaujančio Broniaus Martinkaus teigimu, ketinimų minėtoje vietoje statyti dviejų trijų aukštų mašinų stovėjimo aikštelę vis dėlto būta, tačiau šių planų atsisakyta. „Juk tam ir iškėlėme autobusų stotį iš miesto centro, kad jame būtų sumažinta oro tarša“, – sakė jis.

Tad pagal naujausius, bet dar nei miesto tarybos, nei jos komitetų nepatvirtintus planus autobusų stoties vieta bus skirta visuomenei ir turistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.