Kinijos milžinės „Huawei“ grynasis pelnas šoktelėjo trečdaliu

Kinijos technologijų milžinė

Jungtinėse Valstijose kilo nerimas dėl galimos įmonės produkcijos grėsmės nacionaliniam saugumui, nes „Huawei“ artimai bendradarbiauja su Kinijos valdžia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Jungtinėse Valstijose kilo nerimas dėl galimos įmonės produkcijos grėsmės nacionaliniam saugumui, nes „Huawei“ artimai bendradarbiauja su Kinijos valdžia.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2015, 11:56 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:53 PM

Antrąja pasaulyje laikoma telekomunikacijų įrangos gamintoja nurodo, kad 2014-aisiais, palyginus su 2013 metais registruotais duomenimis, jos grynasis pelnas pakilo nuo 21 iki 27,9 mlrd. juanių (4,5 mlrd. JAV dolerių).

Tokie rezultatai sutampa su sausio mėnesį pateiktomis bendrovės analitikų prognozėmis.

Taip pat ir stambia išmaniųjų telefonų gamintoja laikoma bendrovė teigia, kad per visus 2014-uosius jos gautos pajamos kilstelėjo 21 proc.

„Mūsų grynųjų pinigų srautai, pajamos ir pelnas per praėjusius metus pakilo, – nurodo „Huawei“ finansų padalinio vadovas Mengas Vanžou (Meng Wanzhou) oficialiame antradienį paviešintame pranešime. – Be to, palaipsniui pagerėjo ir mūsų įsiskolinimų bei finansų struktūrų padėtis“.

Palankūs valiutų kursai turėjo itin daug teigiamos įtakos bendrovės pajamoms, nes daugiau kaip 60 proc. gaunamų lėšų įmonė uždirba užsienio rinkose.

„Huawei“ augimą registruoja net ir susidūrusi su sunkumais keliose didžiosiose savo rinkose. Pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose kilo nerimas dėl galimos įmonės produkcijos grėsmės nacionaliniam saugumui, nes „Huawei“ artimai bendradarbiauja su Kinijos valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.