Geriausių elektrikų varžybose Kaune kibirkščių nebuvo

Kauno „Žalgirio“ arenoje – neeilinis renginys. Šį kartą savo jėgas išbandė ne sportininkai, bet iš visos Lietuvos suvažiavę elektros instaliacijos meistrai. Vyko Lietuvos elektrikų čempionatas, kuriame dalyvavo 9 bendrovių deleguotos komandos.

Po didžiulę dėžę relių, įvairių jungiklių, rozečių, daviklių bei kitų komponentų gavę elektrikai turėjo pagal pateiktą schemą sumontuoti modernią privataus namo elektros instaliaciją.<br>P.Mantauto nuotr.
Po didžiulę dėžę relių, įvairių jungiklių, rozečių, daviklių bei kitų komponentų gavę elektrikai turėjo pagal pateiktą schemą sumontuoti modernią privataus namo elektros instaliaciją.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 9:41 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:36 AM

Po didžiulę dėžę relių, įvairių jungiklių, rozečių, daviklių bei kitų komponentų gavę elektrikai turėjo pagal pateiktą schemą sumontuoti modernią privataus namo elektros instaliaciją.

Besivaržiusiems elektrikams leista turėti ir patarėjų, tačiau darbus galėjo atlikti tik du žmonės.

Ne vienas meistras išvydęs čempionato užduotį pripažino – tokių užsakymų gaunantys retai.

Pagrindinės čempionato rėmėjos, tarptautinės energijos valdymo kompanijos „Schneider Electric Lietuva“ atstovai pasistengė, jog užduotys meistrams būtų ne tokios paprastos.

Elektrikams teko instaliuoti ne tik klasikinius komponentus, bet ir apšvietimo intensyvumo valdiklius, nuotolinio valdymo jungiklius ir žmogaus buvimą fiksuojančius daviklius. Tai vis labiau populiarėjantys komponentai, kurių dėka galima taupyti elektros energiją.

Vertinimo komisijai vadovavęs Andrius Šablinskas sakė, jog vienas pagrindinių kriterijų – darbų sauga. Taip pat žiūrima ar elektros instaliacija atitinka standartus, ar tinkamai veikia visi komponentai.

„Laikas, per kurį meistrai atlieka jiems patikėtas užduotis – nėra esminis kriterijus. Ypatingas dėmesys skiriamas darbų saugui bei kokybiniams standartams. Todėl komisija vertino ne tik rezultatą, bet ir nuolatos prižiūrėjo darbų eigą“, – sakė vertinimo komisijos pirmininkas A.Šablinskas.

Šių metų čempionų titulas atiteko vilniečių komandai – UAB „UVG Electric“ meistrams.

„Patirties čempionate įgijome pernai, tačiau varžyboms itin daug nepasiruoši, nes iš anksto nežinai, kokios užduotys bus pateiktos. Čia tiesiog ateini su darbiniais drabužiais, pasiimi atsuktuvą ir dirbi – kaip egzamine“, – įspūdžiais dalinosi laimėtojų komandos atstovas. Čempionų komandai atiteko varžybų organizatoriaus „Schneider Electric Lietuva“ įsteigtas piniginis 500 eurų prizas ir nugalėtojų taurė.

Šiais metais vykusiame čempionate išrinkti simpatiškiausią komandą galėjo ir renginio svečiai. Publikos simpatijų nominacija atiteko bendrovės UAB „Elmonta“ meistrams, kurie čempionate užėmė II -ąją vietą. Vicečempionų komanda buvo apdovanota 300 eurų prizu.

III-ąją vietą ir 200 eurų prizą laimėjo UAB „Elektrotera“ meistrų komanda.

Pirmąjame Lietuvos elektrikų čempionate, kuris vyko praėjusiais metais, pirmąją vietą iškovojo Kauno bendrovės „Eltecha“ meistrai. II-osios vietos nugalėtojais tapo Vilniaus bendrovės „UVG Electric“ komanda, o III-ąją vietą užėmė bendrovės „Jėgos linija“ komanda iš sostinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.